DOVLECEI UMPLUTI CU CARNE TOCATA

Poftiţi dovlecei umpluţi!
Azi le dedicăm o odă
Sunt gustoşi şi-aşa cocheţi
De parcă prezintă modă.

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mai mari
  • 500 gr carne tocata (vita si porc, tocata in casa de preferat)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 morcovi mai mici dati pe razatoare
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri orez
  • 100 ml ulei (de pus in tava in care ii coacem)
  • sare, piper, condimente dupa preferinte
  • 2 rosii pt feliat rondele si pus capacele (deasupra dovleceilor umpluti)

 

dovlecei umpluti cu carne poza1

PLAN DE LUCRU

  1. Amestecam intr-un bol carnea tocata, morcovul, ceapa, orezul, patrunjelul si condimenteledovlecei umpluti cu carne poza2dovlecei umpluti cu carne poza3
  2. Spalam si taiem pe jumatate dovleceii (sau in 3 daca este cazul) , apoi ii scobim in interior si scoatem partea cu semintedovlecei umpluti cu carne poza4
  3. Umplem cu amestecul de carne, fiecare bucata de dovlecel dovlecei umpluti cu carne poza5
  4. Asezam deasupra lor capacele formate din rondele de rosii dovlecei umpluti cu carne poza6
  5. Asezam dovleceii intr-un vas in care am pus apa (pana la jumatatea lor), ulei si rosii tocate marunt.
  6. Lasam la cuptor 45 minute la 190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra.
  7. Servim simpli sau cu smantana dovlecei umpluti cu carne poza7

 


2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020