Dezbatere despre importanța obiceiurilor alimentare corecte

Foto: Facebook.com

Edenred, principalul emitent de tichete de masă la nivel mondial și în România, a organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei (16 octombrie) dezbaterea „Educă. Previne. Schimbă” cu scopul de a readuce în atenția opiniei publice importanța obiceiurilor alimentare corecte. Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de activități organizate sub umbrela campaniei pilot Hai la 1 la masă!, lansată anul acesta, în luna mai, care are ca principal obiectiv încurajarea angajaților români să adopte o alimentație corectă și sănătoasă, începând cu unul dintre cele mai importante obiceiuri alimentare: pauza de prânz la ore fixe și în afara spațiului de lucru.
Campania Hai la 1 la masă! este o necesitate, deoarece s-a constatat faptul că angajații români au o reală problemă în respectarea unui program responsabil în ceea ce privește masa de prânz. Astfel de demersuri trebuie încurajate și susținute, putând reprezenta începutul pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației și pentru prevenția unor afecțiuni cronice precum hipertensiunea, diabetul sau bolile cardiovasculare”,  a declarat Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, cu multiple preocupări în zona de nutriție și în promovarea unui stil de viață sănătos.
Potrivit unui studiu realizat de Ideal Meal anul trecut, prețul mediu perceput ca fiind rezonabil pentru masa de prânz este de 13 lei într-un fast-food (echivalentul a 1,4 tichete de masă), 17 lei în cazul mâncării livrate (1,8 tichete de masă) și de 27 de lei (2,9 tichete) pentru un prânz la restaurant.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020