1 Martie. Vin zile cu soare multe
Este anotimpul deserturilor cu fructe!
INGREDIENTE
- 250 gr de mascarpone
- 200 ml lapte condensat
- 200 ml smantana pentru frisca
- fructe ( 1 banana, 1 kiwi si 250 gr capsuni)
- 10-11 piscoturi
- 200 ml lapte
- optional pentru presarat deasupra cativa fulgi de ciocolata
PLAN DE LUCRU desert racoritor cu fructe
- pentru prepararea cremei nu avem nevoie de cuptor. Este un desert care se pregateste rapid si cu un rezultat care oferta satisfactie maxima. Astfel pentru crema, amestecam intr-un bol mascarponele (pe care l-am lasat la temperatura camerei) impreuna cu laptele condensat.
- Am amestecat cu ajutorul unei spatule de silicon pana s-au omogenizat complet.
- Separat, in alt bol, mixam smantana pana obtinem consistenta dorita. Am mixat pana cand aceasta a devenit ferma. Atentie: smantana pentru frisca nu trebuie mixata foarte mult dupa ce aceasta s-a intarit, pentru ca riscam sa se taie.
- Cu ajutorul spatulei de silicon, incorporam crema de mascarpone cu lapte condensat peste frisca batuta. Apoi adaugam fructele taiate marunt si le amestecam usor in crema obtinuta. Am pastrat 4 capsuni pentru decor.
Piscoturie le imbibam in lapte, pe ambele parti. Apoi asezam in borcane cate un strat de piscoturi (rupte in functie de borcanul folosit), continuam cu un strat de crema, apoi piscoturi si deasupra crema. Ornam cu capsuni si fulgi de ciocolata. - Este un desert care se preteaza foarte bine in sezoanele cu zile calde, care urmeaza. Avem calendarul de partea noastra. Nu este obligatoriu sa folositi strict ingredientele pe care le-am folosit noi. Desertul poate fi facut cu fructe de sezon in functie de momentul in care il preparam. Incercati si nu veti regreta, garantat.
- Pofta buna la desert racoritor cu fructe, la borcan!