DESERT RACORITOR CU FRUCTE LA BORCAN

1 Martie. Vin zile cu soare multe
Este anotimpul deserturilor cu fructe!

INGREDIENTE

 • 250 gr de mascarpone
 • 200 ml lapte condensat
 • 200 ml smantana pentru friscadesert racoritor cu fructe, la borcan poza 1
 • fructe ( 1 banana, 1 kiwi si 250 gr capsuni) desert racoritor cu fructe, la borcan poza 4
 • 10-11 piscoturi
 • 200 ml laptedesert racoritor cu fructe, la borcan poza 6
 • optional pentru presarat deasupra cativa fulgi de ciocolata

PLAN DE LUCRU desert racoritor cu fructe

 1. pentru prepararea cremei nu avem nevoie de cuptor. Este un desert care se pregateste rapid si cu un rezultat care oferta satisfactie maxima. Astfel pentru crema, amestecam intr-un bol mascarponele (pe care l-am lasat la temperatura camerei) impreuna cu laptele condensat.desert racoritor cu fructe, la borcan poza 2
 2. Am amestecat cu ajutorul unei spatule de silicon pana s-au omogenizat complet.
 3. Separat, in alt bol, mixam smantana pana obtinem consistenta dorita. Am mixat pana cand aceasta a devenit ferma. desert racoritor cu fructe, la borcan poza 3Atentie: smantana pentru frisca nu trebuie mixata foarte mult dupa ce aceasta s-a intarit, pentru ca riscam sa se taie.
 4. Cu ajutorul spatulei de silicon, incorporam crema de mascarpone cu lapte condensat peste frisca batuta. Apoi adaugam fructele taiate marunt si le amestecam usor in crema obtinuta. desert racoritor cu fructe, la borcan poza 5Am pastrat 4 capsuni pentru decor.
  Piscoturie le imbibam in lapte, pe ambele parti. Apoi asezam in borcane cate un strat de piscoturi (rupte in functie de borcanul  folosit), continuam cu un strat de crema, apoi piscoturi si deasupra crema. Ornam cu capsuni si fulgi de ciocolata.
 5. Este un desert care se preteaza foarte bine in sezoanele cu zile calde, care urmeaza. Avem calendarul de partea noastra. Nu este obligatoriu sa folositi strict ingredientele pe care le-am folosit noi. Desertul poate fi facut cu fructe de sezon in functie de momentul in care il preparam. Incercati si nu veti regreta, garantat.
 6. Pofta buna la desert racoritor cu fructe, la borcan! desert racoritor cu fructe

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020