Un desert simplu de preparat, dar foarte eficient daca aveti musafiri si timpul pentru prepararea lui este scurt.
Ce iti trebuie pentru 4 portii: (poza 1)
– 200 ml frisca
– 200 gr de branza
– 200gr piscoturi Savoiardi
– 3 linguri de zahar (pt batut frisca)
– 150 gr afine
– 150 gr coacaze
-3-4 linguri de zahar pt siroul din fructe
– 200 ml compot
Plan de lucru:
– mixam smanatana lichida pana obtinem frisca (poza 2).
– adaugam branza si mixam in continuare, pana obtinutem crema (poza 3)
– intr-un vas punem fructele cu 4 linguri de zahar (poza 4) si le lasam sa fiarba circa 10 minute (poza 5). Lasam la racit.
– inmuiem fiecare piscot in compot, apoi ii asezam pe fundul paharului (poza 6). Turnam cate o lingura de sirop de coacaze si afine (poza 6), apoi acoperim cu un strat de crema. Adaugam iar piscoturi (poza 7). Acoperim cu crema si sirop de coacaze si afine (poza 8 )
– se serveste cu…mare pofta (poza 9)
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Micul
iulie 7, 2012 @ 17:31
Foarte pe gustul, iar aspectul spectaculos.
Sa ai o seara faina.
Rocsy Ciobanu
iulie 7, 2012 @ 18:28
Delicios si potrivit pentru acest sezon!
Alexandra
iulie 8, 2012 @ 19:20
no asta va fi un super desert !!!! ce bine ca nu am mancat toate coacazele…super reteta !!!
Angi
iulie 9, 2012 @ 09:07
Seamana cu un Trifle, delicios desert! 🙂
Liana Toma
iulie 9, 2012 @ 09:16
Ah, exact ceea ce-mi trebuie acum…o cupa e a mea 😉
Simona
iulie 9, 2012 @ 18:37
Deci… m-ai omorat definitiv!!! Nici nu stiu ce sa fac.. sa cer.. sa nu cer… 🙂
The Wandering Oltean
iulie 10, 2012 @ 03:12
Excelent ce ai tu acolo in pahar 🙂
Maya
iulie 10, 2012 @ 10:53
Ador acest gen de deserturi. Se fac rapid, se halesc rapid 🙂
Magda Adina
iulie 10, 2012 @ 11:16
Si eu le ador !!! Sunt irezistibile aceste deserturi !! 😉
Mare Maria
iulie 12, 2012 @ 06:21
Tentant de imbietor:)!!!!
fantezie in bucatarie
iulie 14, 2012 @ 13:54
un desert pe placul meu!!arata super!
Alexandra
iulie 18, 2012 @ 13:27
copiii mei vor iubi acest desert…minunat !! ne place mult…
Sidy
august 19, 2014 @ 08:54
Un deliciu foarte….aratos !
Mai ai ? Sau tre’sa ma apuc de lucru ?