retete pentru Paste

Descarcă gratuit broșura cu rețete pentru Paște!

Oricine poate fi bucătar la el acasă. Chiar unul iscusit, indiferent că este vorba de rețete tradiționale românești sau de rețete inspirate din alte bucătării ale lumii. Aceasta este ideea de la care am pornit RețeteHaplea, în aprilie 2010. Șapte ani mai târziu avem postate peste 930 de rețete fotografiate pas cu pas, astfel încât voi, cei care ne urmretete pentru pasteăriți, să le puteți prepara și savura chiar dacă sunteți abia la început într-ale bucătăriei.

Avem multe rețete pentru sărbători, dar nu am creat o secțiune separată, așa că am considerat oportun să vă oferim o colecție de broșuri electronice tematice, pe care o inaugurăm cu cea dedicată rețetelor tradiționale de Paște. Am selectat zece rețete reprezentative, pe care vi le recomandăm cu drag. Cu ele, nu aveți cum să dați greș în a vă impresiona familia și invitații pe care îi veți avea de sărbători.

Când spui Paște, spui ouă roșii. Mai întâi, ouăle se spală cu detergent, se clătesc, se lasă la uscat și apoi se fierb în vopseaua pregatită potrivit instrucțiunilor de pe plic. În tradiția populară de la noi, oul roșu de Paști simbolizează sângele Domnului și ar avea puteri miraculoase, de vindecare, de îndepartare a răului, fiind purtător de sănătate, frumusețe, vigoare și spor, a scris crestinortodox.ro. Ouăle colorate în alte culori (galben, verde, albastru) vestesc bucuria primăverii. Cele colorate în negru simbolizează chinul și durerea pe care le-a suferit Hristos pe cruce. Interesant este că, potrivit cercetătorilor, chinezii aveau obiceiul vopsirii oului cu două mii de ani înaintea lui Hristos! Acest obicei a fost preluat, apoi, de creștini.

CLICK AICI pentru a descarca broșura


1 Comment
cozia

aprilie 16, 2016 @ 10:08

Reply

multumesc pentru brosura.
Sarbatori bogate si Paste fericit!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020