Cupa Mondială 2010 = omizi fripte şi grătar de crocodil

“Generaţia de prafuri şi fiţe” condusă de Adrian Mutu a ratat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale la fotbal din iunie, dar România va fi, totuşi, reprezentată în Africa de Sud. Mai multe sute de “români norocoşi” se vor afla în tribune. Ei şi-au achiziţionat deja pachete turistice cu bilete la meciurile de fotbal. Dacă vă aflaţi printre ei, trebuie să ştiţi că mâncarea obişnuită a africanilor este caracterizată de prezenta preponderenţă a cărnii, amidonului şi legumelor prăjite. Salata verde este foarte rară. Potrivit turistik.ro, mâncarea obişnuită la micul dejun este terciul de ovăz, care în localităţile din interiorul continentului este foarte tare. Acest terci se mai consumă şi cu carne sau cârnaţi, la grătar. Carnea de vânat a constituit întotdeauna o alternativă, de vreme ce vânatul este o îndeletnicire tradiţională a africanilor.
Feluri populare sunt sosaties (bucari de carne marinată, asemănătoare cu shish kebab), bobotie, beskuit (biscuiţi uscaţi în cuptor) şi biltong (fâşii de carne uscată, tratată cu sare, piper şi condimente). Să nu uităm de specialităţile cu care vă aşteaptă africanii: omizi fripte şi muşchi de crocodil la grătar.
Comandaţi câteva porţii în plus, să ne aduceţi şi nouă.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.539 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020