CUBURI TAVALITE CU CIOCOLATA

La fiecare petrecere
Între invitați va fi întrecere
Care să mănânce prima bucată
De cuburi tăvălite-n ciocolată

INGREDIENTE pentru blat

  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 180 gr zahar
  • 30 ml apa rece
  • 40 ml ulei
  • 1 plic praf de copt

cuburi tavalite in ciocolata poza 1

pentru sirop

  • 150 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr de unt

cuburi tavalite in ciocolata poza 6

pentru presarat deasupra

  • am folosit fulgi de ciocolata ( albi, cu ciocolata cu lapte, cu ciocolata neagra), fulgi de nuca de cocos, ornamente colorate, ornamente cu ciocolata.

PLAN DE LUCRU cuburi tavalite

  1. separam albusurile de galbensuri
  2. batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa,  apoi turnam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea tare (poza 2)cuburi tavalite in ciocolata poza 2
    mixam galbenusurile cu uleiul cuburi tavalite in ciocolata poza 3Turnam galbenusurile peste bezea,  apoi incorporam cu o spatula cuburi tavalite in ciocolata poza 4
  3. Omogenizam cu faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia obtinuta intr-o tava acoperita cu foaie de copt (35×20 cm).cuburi tavalite in ciocolata poza 5
  4. bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 de minute, pana trece testul scobitorii . Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in cuburi cuburi tavalite in ciocolata poza 9
  5. pentru sirop punem  pe foc laptele, zaharul și cacaoacuburi tavalite in ciocolata poza 7Lasam sa fiarba cateva minute, apoi luam de pe foc adaugam untul cuburi tavalite in ciocolata poza 8si amestecam energic pana cand se topeste untul.
  6. trecem fiecare bucată de blat prin siropul de ciocolată cald, iar apoi prin nuca de cocos, fulgi de ciocolata, ornamente colorate sau de ciocolata cuburi tavalite in ciocolata poza 10

pofta buna! cuburi tavalite in ciocolata poza 11Foodstory a publicat reguli pentru pregatirea unui candy bar sau a unui bufet de prajituri la o petrecere: 1. Aduna din timp recipente frumoase din sticla, lemn sau metal. Brocane de diferite marimi, boluri, pahare, cutii, chiar si niste ghivece colorate pot fi umplute cu bomboane si biscuiti. Ai nevoie si de tavi sau platouri supraetajate de prezentare. Imprumuta si de la prieteni daca nu vrei sa dai bani pe unele noi; 2 Hotaraste tema si culoarea predominanta a bufetului pentru ca in functie de ea vei mai avea nevoie de fata de masa si servetele colorate, farfurii, tacamuri, panglici, flori si alte decoratiuni.
Iti trebuie macar 4-5 sortimente ca sa il poti numi bufet dulce. Pentru ca vor fi prajituri prezentate in forma mica si delicata ia in calcul ca trebuie sa pregatesti cel putin 4-6 bucati pentru fiecare invitat.


3 Comments
coco

aprilie 22, 2015 @ 14:29

Reply

nu as mai putea sa ma opresc 🙂

Simona

aprilie 24, 2015 @ 09:27

Reply

Noi le spunem tavalite 🙂
Super bune, rapide si economicoase!

Sidy

mai 15, 2015 @ 09:30

Reply

Sunt minunate ! Ai un pic de lucru cu ele, dar…merita !

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020