La fiecare petrecere
Între invitați va fi întrecere
Care să mănânce prima bucată
De cuburi tăvălite-n ciocolată
INGREDIENTE pentru blat
- 6 oua
- 9 linguri faina
- 180 gr zahar
- 30 ml apa rece
- 40 ml ulei
- 1 plic praf de copt
pentru sirop
- 150 gr zahar
- 250 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 200 gr de unt
pentru presarat deasupra
- am folosit fulgi de ciocolata ( albi, cu ciocolata cu lapte, cu ciocolata neagra), fulgi de nuca de cocos, ornamente colorate, ornamente cu ciocolata.
PLAN DE LUCRU cuburi tavalite
- separam albusurile de galbensuri
- batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa, apoi turnam treptat zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea tare (poza 2)
mixam galbenusurile cu uleiul Turnam galbenusurile peste bezea, apoi incorporam cu o spatula - Omogenizam cu faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia obtinuta intr-o tava acoperita cu foaie de copt (35×20 cm).
- bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 de minute, pana trece testul scobitorii . Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in cuburi
- pentru sirop punem pe foc laptele, zaharul și cacaoaLasam sa fiarba cateva minute, apoi luam de pe foc adaugam untul si amestecam energic pana cand se topeste untul.
- trecem fiecare bucată de blat prin siropul de ciocolată cald, iar apoi prin nuca de cocos, fulgi de ciocolata, ornamente colorate sau de ciocolata
pofta buna! Foodstory a publicat reguli pentru pregatirea unui candy bar sau a unui bufet de prajituri la o petrecere: 1. Aduna din timp recipente frumoase din sticla, lemn sau metal. Brocane de diferite marimi, boluri, pahare, cutii, chiar si niste ghivece colorate pot fi umplute cu bomboane si biscuiti. Ai nevoie si de tavi sau platouri supraetajate de prezentare. Imprumuta si de la prieteni daca nu vrei sa dai bani pe unele noi; 2 Hotaraste tema si culoarea predominanta a bufetului pentru ca in functie de ea vei mai avea nevoie de fata de masa si servetele colorate, farfurii, tacamuri, panglici, flori si alte decoratiuni.
Iti trebuie macar 4-5 sortimente ca sa il poti numi bufet dulce. Pentru ca vor fi prajituri prezentate in forma mica si delicata ia in calcul ca trebuie sa pregatesti cel putin 4-6 bucati pentru fiecare invitat.
coco
aprilie 22, 2015 @ 14:29
nu as mai putea sa ma opresc 🙂
Simona
aprilie 24, 2015 @ 09:27
Noi le spunem tavalite 🙂
Super bune, rapide si economicoase!
Sidy
mai 15, 2015 @ 09:30
Sunt minunate ! Ai un pic de lucru cu ele, dar…merita !