O prajitura pe care Haplea o savura de fiecare data la cofetarie. Asta pana cand a pus piciorul in prag… ul bucatariei si a facut-o in regie proprie. Ma rog, aproape proprie. Foile sunt din comert.
Ce iti trebuie (poza1):
– 1 pachet foi de cremsnit
– 3 oua
– 1 litru de lapte
– 200 gr zahar
– 100 gr amidon de porumb
– 50 gr. unt
– coaja rasa de la o lamaie
Plan de lucru:
– punem ouale si le amestecam cu un tel (poza 2), adaugam zaharul (poza 3), apoi laptele si amidonul (poza 4). Punem pe foc si amestecam in continuu timp de 15 minute, pana obtinem consistenta unei budinci.(poza 5)
– luam de pe foc, adaugam untul si coaja de lamaie razuita (poza 6). Punem intr-o tava prima foaia de cremsnit, acoperim cu crema fierbinte (poza 7). Adaugam cea de-a doua foaie (poza 8 ). Lasam la racit timp de 4-5 ore.
– Simplu, nu? Pofta buna! (poza 9)
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Emily
decembrie 4, 2011 @ 10:06
excelenta prajitura! o zi minunata!
Florina
decembrie 4, 2011 @ 15:49
Si mie imi place!
cat’s kitchen
decembrie 4, 2011 @ 16:25
ffff buna si cu foi din comert ;)…
FLORY
decembrie 4, 2011 @ 16:47
Eu fac cu foietaj si e la fel de bun.O zi buna!
Alexandrina
decembrie 4, 2011 @ 18:41
Wow, cat de bine arata, felicitari!!
coco
decembrie 4, 2011 @ 19:06
mai gasesc si eu o bucatica ???
Simona
decembrie 5, 2011 @ 06:04
Mmm.. arata delicios! De foarte mult timp am pe lista acest desert.. Sper sa`i vina randu` cate mai repede!
maya
decembrie 5, 2011 @ 08:42
Trebuie sa-i fac sotului. Adora dulcegaria asta!
Brindusa @ Cooking with my soul
decembrie 5, 2011 @ 18:40
Buna, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie “Dulce Romanie”. Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc
http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
Maria
ianuarie 6, 2012 @ 12:07
Această cremă poate fi bună și pentru eclere?
hapleablog
ianuarie 6, 2012 @ 16:38
Cred ca merge!
Costache D
ianuarie 21, 2012 @ 21:31
E cu foi cumparate ceva cu foi de casa?
hapleablog
ianuarie 21, 2012 @ 22:24
Cumparate. Nu ne-am incumetat sa facem in casa 😀
adelina_ade
ianuarie 26, 2012 @ 19:52
arata foarte bine si eu am facut zilele trecute dar am cumparat aluat de foietaj si l-am copt eu.va spun ca e mai bun asa pt ca foile sunt proaspete si le-am umplut cu budinca de vanilie.e delicios!!!!!
hapleablog
ianuarie 26, 2012 @ 20:13
Buna ideea cu aluatul de foietaj.Merci.
Anca
februarie 27, 2012 @ 15:36
cat unt folosesti? mersi fain. Astazi vrea sa fac si eu. Arata foarte bine.
hapleablog
februarie 27, 2012 @ 16:33
50 gr unt.Scrie in ingrediente.Bafta!Astept impresii.