Denumirea spune totul. Este cea mai bună prăjitură pe care am făcut-o vreodată.
Ce îţi trebuie (poza 1):
Pt blat
– 6 ouă
– 6 linguri de zahăr pudră
– un plic Creme Ole de ciocolată de la Dr. Oetcker
Pt cremă
– 200 ml frișcă
– un plic Creme Ole de vanilie de la Dr. Oetcker
– 200 ml lapte
– 1 plic zahăr vanilat( Bourbon)
-2 linguri de zahăr pudră.
Pt glazură
120gr ciocolată ( am folosit 100gr ciocolată neagră și 20gr ciocolată cu lapte)
50ml smântână
100gr unt.
Plan de lucru:
– facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri (poza 2)
– batem albușurile spumă și presărăm zahărul (poza 3), iar apoi adăugăm rând pe rând gălbenușurile și mixăm la viteză mică (pozele 4 și 5). Adăugăm treptat plicul de Creme Ole de ciocolată și încorporăm cu o lingură de lemn (pozele 6 și 7). Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (poza 8 ) și băgăm la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
– după aceea preparăm crema. Amestecăm laptele, smântâna și plicul de Creme Ole de vanilie, plus un plic de zahăr vanilat Bourbon (poza 9). Mixăm (poza 10) până când obținem crema din poza 11.
– între timp, scoatem blatul (poza 12)
– preparăm glazura. Topim ciocolata pe pat de apă (pozele 13 și 14). Adăugăm smântâna și untul (poza 15) și obținem glazura (poza 16)
– peste blat întindem crema (poza 17), iar apoi glazura (poza 18). Băgăm la frigider măcar 5 ore.
– poftă bună (poza 19)
Timp de preparare: 50 minute
Preţ: 12 lei
gabitza
octombrie 5, 2010 @ 16:36
Chiar este delicioasa!!!
alina
octombrie 8, 2010 @ 09:03
YUUMY CE BINE ARATA.
hapleablog
octombrie 9, 2010 @ 07:59
Multumesc pentru cuvintele frumoase.
simona
decembrie 4, 2010 @ 22:27
urmatoarea prajitura va fi asta sigurat!si asta in cateva zile :p
simona
decembrie 4, 2010 @ 22:29
Foarte bine arata,trebuie sa o fac neaparat :))
hapleablog
decembrie 5, 2010 @ 08:53
Simona, iti recomand cu mare drag sa incerci aceasta prajitura pentru ca este delicioasa.
simona
decembrie 6, 2010 @ 07:52
Spunemi un pic te rog ,pt crema merge si frisca lichida?sau?multumesc.
hapleablog
decembrie 6, 2010 @ 17:02
Da Simona, frisca lichida. Eu am folosit Creme Patisserie.Vezi in poza 1.Astept sa imi spui cum ti-a iesit.
simona
decembrie 7, 2010 @ 10:30
multumesc pt ajutor la intrebare.maine am sa fac aceasta prajitura.arata demential,si am incredere in retetele tale.
simona
decembrie 8, 2010 @ 10:46
nam cuvinte de lauda pt.aceasta prajitura.o prajitura fina,rafinata si ft usor de facut.o delicatese ,ca toate retetele tale.din nou iti aduc multumiri pt.retetele tale minunate.cu stima simona
hapleablog
decembrie 8, 2010 @ 17:47
Imi pare bine ca ti-a placut.Adevarul este ca este si preferata mea.