Pentru cei cu gusturi fine.
Se păstrează-așa pufoși
Timp de multe multe zile
Mânca-i-ar Haplea de frumoși!
INGREDIENTE pentru aluat
- 500 gr faina
- 260 ml lapte
- 30 gr drojdie proaspata
- 50 gr unt la temp camerei
- 2 linguri zahar
- 1 ou + 1 albus
- 1 praf de sare
pentru uns deasupra
- 1 galbenus
- 2-3 linguri de lapte
PLAN DE LUCRU
- amestecam faina cu zaharul, untul, oul , praful de sare. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut
- Framantam pana obtinem un aluat lipiciosIl lasam la crescut 45 minute
- Din aluat formam 6 mingiute, pe care le intindem intr-o foaie dreptunghiulara. Crestam in fasii jumatate din foaie, ca in poza
- rulamsi inchidem la capat formand un covrig
- asezam cei 6 covrigi in tava acoperita cu hartie de copt si mai lasam la crescut 15 minute
- ii ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptele
- lasam in cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc (aproximativ 20 minute)
- pofta buna!
olivia
august 19, 2015 @ 13:37
Daca sunt pufosi,merita incercati.
Laura Nechita
august 21, 2015 @ 17:40
Victor, arata grozav! Imi vine sa intind mana sa iau cativa ::))))
Dana
noiembrie 19, 2015 @ 20:54
eu chiar am facut reteta ……se face repede ….dar gustulllllll ….nemaipomenit
Ramona
februarie 16, 2017 @ 21:12
Super rețeta…mi-au ieșit exact ca cei din imagine chiar un pic mai pufoși Super buni…
Cristina
februarie 27, 2017 @ 04:41
Buna Adrian,
Pot folosi si drojdie uscata? Caci numai in forma asta pot gasi aici. Daca da, cum o folosesc si de cat as avea nevoie?