Șoriceii, iarna, hibernează ca boierii
Dau petreceri de poveste. Invitați sunt Tom și Jerry
Mâncarea este delicioasă. Absolut normal,
Jerry vrea trei tăvi de cornuri cu cașcaval.
INGREDIENTE pentru aluat (este același fel de aluat ca la covrigi pufoși)
- 500 gr faina
- 260 ml lapte
- 30 gr drojdie proaspata
- 50 gr unt la temp camerei
- 2 linguri zahar
- 1 ou + 1 albus
- 1 praf de sare
pentru umplutura
pentru uns pe deasupra
- 1 galbenus
- 2-3 linguri de lapte
PLAN DE LUCRU cornuri pariziene cu cascaval
- Dizolvam drojdia in laptele caldut, in care am topit in prealabil o jumatate de lingurita de zahar. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, untul, oul , praful de sare. Adaugam si laptele.
- Framantam bine de tot pana obtinem un aluat lipicios.
Il lasam la crescut aproximativ 45 minute. Aluatul ar trebui sa isi tripleze volumul, dar nu e obligatoriu. Important este sa creasca
- Impartim aluatul in doua. Din fiecare jumatate obtinem 4 mingiute.
Intindem fiecare mingiuta intr-o foaie dreptunghiulara. Crestam in fasii jumatate din foaie, ca in poza.
- rulam si inchidem la capat, apoi ii dam forma de corn.
- asezam cele 8 cornuri in tava de cuptor acoperita cu hartie de copt si mai lasam la crescut 15 minute
- le ungem cu galbenus de ou amestecat cu laptele.
Am folosit o pensula de silicon. Este perfecta pentru asa ceva.
- lasam in cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc (aproximativ 20 minute). Stati cu ochii pe ele! E o incantare sa le vezi cum cresc.
- le servim atat calde cat si reci (daca aveti norocul sa mai ramana) si pentru a doua zi. Sunt atat de pufoase ca eu inghit in sec si acum, numai cand ma gandesc la ele. Am repetat reteta de foarte multe ori, pentru ca nu ma pot abtine de la asa pufosenii.
- pofta buna la cornuri pariziene cu cascaval la cuptor!.
Valdeceata
aprilie 22, 2018 @ 01:01
Arata splendid, asigurat le incercam!