Într-o dimineață, Roșu Împărat
Pe bucătar degrabă l-a chemat.
I-a spus: La cafea vreau neapărat
cookies cu lapte condensat.
INGREDIENTE
- 150 gr faina
- 80 gr unt la temp. camerei
- 50 ml lapte condensat
- 50 gr zahar
- 50 gr ciocolata razuita sau fulgi de ciocolata
PLAN DE LUCRU cookies cu lapte condensat
- nu stim altii cum sunt, dar noi suntem mari fani ai fursecurilor (cookies mai pe romaneste. Ha, ha!). Un fursec este bun oricand: la cafea, la ceai, cand ai oaspeti, cand te uiti la televizor si ai chef sa rontai.
- sa purcedem la preparare. Pasul 1: amestecam energic zaharul cu untul, cu ajutorul unui tel. Se poate si cu mixerul, dar parca e prea mare efortul sa scoatem cutia din dulap si mixerul din cutie.
- nu ne oprim pana nu obtinem ceva de consistenta unei creme, peste care adaugam laptele condensat. Omogenizam cu telul.
- e totul in regula? Acum presaram si faina, preferabil cu ajutorul unei site, ca sa nu avem parte de cocoloase, omogenizam pana obtinem coca.
- acum vine partea cea mai dificila. Sunteti pregatiti? … (Glumeam! E bine sa gatesti relaxat, altfel iese mancarea stresata.) Adaugam si fulgii de ciocolata, pe care ii distribuim uniform in compozitie.
- Am obtinut un aluat din care formam niste mingiute pe care le turtim usor. Noi am format 14 cookies. Mai mari, doar suntem Haplea! Daca sunteti la dieta, puteti forma fursecuri mai mici, dar ca sa va faceti pofta cu unul pe zi. Cercetatorii britanici au decretat ca un fursec mic pe zi nu a ingrasat pe nimeni. Cine suntem noi sa ii contrazicem?
Lasam la cuptorul incins, pentru 12-15 minute la 170 grade pana cand devin aurii. - Acum, faceti ce a facut Rosu Imparat: savurati cookies cu lapte condensat!
Claudia Damian
februarie 20, 2016 @ 15:42
Tare sunt imbietori biscuiteii tai, draga Haplea ! 🙂 Mai ales ca au, in compozitie, cioco !
olivia
februarie 20, 2016 @ 16:30
Minunate,trebuie preparate.