Pentru hibernare, moș Martin
A pus deoparte mâncare și vin
La desert, cum bine bănuiți
Are cu zmeură delicioși biscuiți.
INGREDIENTE
- 1 ou
- 300 gr faina
- 200 gr. unt il putem folosi direct de la frigider
- 150 gr. zahar
- 1 plic praf de copt
ingrediente pentru topping
- un borcan mic cu gem de zmeura
PLAN DE LUCRU cookies cu gem de zmeura
- Intr-un bol, amestecam zaharul cu untul (cu ajutorul unei spatule de silicon sau o lingura de lemn).
Le incorporam usor, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam.
- Adaugam si oul si omogenizam pana obtinem o coca.
Am folosit untul direct de la frigider pentru a obtine o coca un pic mai tare. Daca folosim untul la temperatura camerei, coca obtinuta va fi mai moale si va trebui sa o mai lasam la frigider cel putin 30 minute pentru a se intari acest aluat.
- Din aluatul tare, formam cu mana mici mingiute (am obtinut 24 de „bilute”, pe care le-am copt in doua transe)
Asezam aceste mingiute pe tava de copt de dimensiunea cuptorului, acoperita cu hartie de copt.Apoi presam usor in centrul fiecarei mingiute pentru a obtine o mica adancitura (am folosit un capac mai inalt).
- Umplem aceasta adancitura cu gem de zmeura.
- Presaram optional zahar brun pe deasupra.
- Lasam aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana se rumenesc frumos.
- Servim fie calde fie reci, sunt dementiale. Pofta buna la cookies cu gem de zmeura!