O rețetă clasică pentru cei cărora le place conopida.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii mari (poza 1)
– 500 gr de conopidă
– 300 gr de smântână
– 250 gr de cașcaval (am folosit La Dorna)
– două cepe
– un ardei gras
– sare, piper
Plan de lucru:
– desfacem conopida în ”buchețele” mici și punem la fiert în apă cu sare (poza 2)
– răzuim cașcavalul și tocăm ceapa (poza 3)
– călim puțin ceapa în ulei (poza 4) iar apoi o așezăm pe fundul unui vas de yenna (poza 5)
– adăugăm conopida fiartă și scursă bine (poza 6), jumătate din cașcavalul ras și smântâna (poza 7). Condimentăm și amestecăm.
– presărăm pe deasupra restul de cașcaval (poza 8 )
– băgăm la cuptor și lăsăm până se topește și rumenște cașcavalul de deasupra (poza 9)
– poftă bună!
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Camelia
septembrie 17, 2012 @ 19:31
Si cu ardeiul gras…………
hapleablog
septembrie 17, 2012 @ 19:51
Ai dreptate, ardeiul gras a fost doar pe post de …”decor”.
Camelia
octombrie 7, 2012 @ 09:20
Eu l-am pus la prajit cu ceapa si a iesit super reteta.