CIUPERCI SOTE CU JAMBON AFUMAT

ciuperci sote cu jambon 8

Din piață luăm ciuperci și le sotăm,
Jambon și ceapă mai adăugăm,
Energic, la foc iute-amestecăm
Prea multă vorbă… haideți să mâncăm!

Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1)
– 100 gr jambon afumat
– 600 gr ciuperci
– 1 ceapa (tocata marunt)
– 5 catei de usturoi
– sare, piper
– 1 lingura unt (pt calit)
– 100 ml de vin alb

Plan de lucru:
– Spalam ciupercile bine , apoi le taiem pe jumatate longitudinal (poza 2). Le aruncam in apa clocotita si le lasam 5 minute pe foc (poza 3), apoi le punem la scurs.
– Taiem fasii jambonul (poza 4). Calim ceapa in unt (poza 5), iar cand se rumeneste putin adaugam ciupercile (poza 6). Lasam pe foc iute aproximativ 5 minute, amestecand energic in continuu. Condimentam (sare, piper, usturoi zdrobit). Adaugam jambonul maruntit (poza 7). Mai lasam 5 minute la flacara mare, amestecand. Cu 2-3 minute inainte sa luam de pe foc, turnam vinul
– Se poate folosi pe post de garnitura sau ca fel principal de mancare.
– Pofta buna! (poza 8 )

Timp de preparare: 30 minute
Pret: 4.5 lei/portie  (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


11 Comments
Bibi

ianuarie 8, 2013 @ 06:15

Reply

Delicios si super simplu de facut!♡

Buburuza Bubu

ianuarie 8, 2013 @ 07:00

Reply

Ciuperci Aromate Si Gustoase! 🙂 O idee tare faina!

bucatariamirelei

ianuarie 8, 2013 @ 08:07

Reply

ce bunatate!!!!!sigur am sa fac si eu,de mult mi-e pofta pe ciuperci!!!!mmmm

Sara& Miki

ianuarie 8, 2013 @ 11:00

Reply

Ciuperci cun jambon afumat e o combinatie si pe gustul meu. O zi frumoasa!

Simona

ianuarie 8, 2013 @ 16:59

Reply

O combinatie absolut delicioasa!!!

Any

ianuarie 8, 2013 @ 22:30

Reply

Bun tare, imi plac ciupercile si imi plac si versurile de introducere :)!

hapleablog

ianuarie 9, 2013 @ 09:43

Reply

Multumesc 🙂

pensiuni delta dunarii

ianuarie 9, 2013 @ 00:41

Reply

Excelenta reteta!

irina (Bucataria Irinei)

ianuarie 9, 2013 @ 11:44

Reply

Imi place reteta! Nu am combinat ciupercile cu jambon, am sa incerc!

Brindusa @ Cooking with my soul

ianuarie 9, 2013 @ 17:07

Reply

:)))) haioase poezioarele de inceput. le astept cu interes pe urmatoarele

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020