După un Crăciun cu porc
Vreau să mănânc ceva ușor.
Atenția acum mi-o-ntorc
Către o ciorbă cu efect liniștitor.
- 600 gr carne de vacuta taiata cubulete
- 1 ardei rosu taiat cubulete
- 2 morcovi tocati marunt
- 2 cepe mici tocate marunt
- 2 cartofi mici taiati cubulete
- 200 gr mazare (am folosit congelata)
- amestec legume congelata (morcov galben, dovlecel, broccoli, conopida). Se poate folosi telina, fasole verde sau galbena, varza, etc.
1 legatura patrunjel (tocat marunt) - sare, piper
- rosii decojite (Haplea va recomanda Naturelo de la SC International Leader)
PLAN DE LUCRU
- punem carnea la fiert in 4 litri de apa, cu un praf de sare. Lasam carnea la fiert aproximativ 1 ora si jumatate, la foc mijlociu – adunam spuma din cand in cand. (verificam sa fie fiarta carnea )
- Intre timp ne pregatim legumele. Dupa ce carnea a fiert, adaugam ceapa, morcovul . Peste 10 minute adaugam restul legumelor
- Adaugam si rosiile decojite, condimentam dupa gust
- Inainte de a se lua de pe foc, adaugam verdeata tocata
- Optional, servim cu smantana si ardei iute
Pofta buna!
Buburuza Bubu
decembrie 29, 2013 @ 20:19
Imi place tare mult ciorba de vacuta!!!Iti doresc un nou an plin de realizari si bucurii! Pup
TeoBucatar
decembrie 29, 2013 @ 20:56
O ciorbita deicioasa!
Un An Nou cu sanatate si bucurii iti doresc!
Aurica
ianuarie 13, 2014 @ 19:26
o ciorba pe gustul tuturor si pe cat de delicioasa pe atat de sanatoasa si gustoasa ca la mama acasa 🙂
Ciorba de Vacuta
august 21, 2015 @ 13:46
extrem de gustoasa ciorbita 😀