CIORBA DE LOBODA CU AFUMATURA

ciorba de loboda cu afumatura poza8

Pe la televizor fac show
Bucătari cu gura slobodă
De ‘roşesc cei din platou
Precum ciorba de lobodă.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 5 legaturi loboda
– 200 gr afumatura (am folosit jambon)
– 2 morcovi
– 2 cepe medii
– 1 legatura ceapa verde
– 1 buc radacina patrunjel
– 1 bucata pastarnac
– zeama de la o lamaie
– sare, piper dupa gust
– 100 ml ulei
– 2 oua (pt zdrente)
– optional smantana

Plan de lucru:
– se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.
– Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa (poza 2) si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor (pozele 3 si 4).
– Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata (poza 5).
– Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.
– Spre final batem cele 2 oua (poza 6) si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente (poza 7).
Servim cu sau fara smantana (pozele 8 si 9).
– Pofta buna!

Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


7 Comments
Alina Vicu

aprilie 19, 2013 @ 06:36

Reply

Tare mult imi place! Buna mea face ciorba asa.

Gabriela

aprilie 19, 2013 @ 09:56

Reply

O ciorba buna, ca la mama acasa!

coco

aprilie 19, 2013 @ 10:40

Reply

aoleooo , ce-mi placeee…

Rocsy Ciobanu

aprilie 19, 2013 @ 19:44

Reply

Ce mult imi place ciorba de loboda, iar afumatura ii da un gust deosebit!

Emily

aprilie 20, 2013 @ 16:38

Reply

ador ciorbele cu loboda!

Rita

aprilie 21, 2013 @ 06:33

Reply

Buna de tot ciorbita ta. Eu am supa-crema de conopida. Facem schimb? :)))
Iti doresc o duminica frumoasa!

nicu

iunie 5, 2013 @ 11:03

Reply

cea mai buna afumatura sant oasele afumate care se gasesc si in comert nu carnea este principalul gustul pe care il da afumatura.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020