Pe la televizor fac show
Bucătari cu gura slobodă
De ‘roşesc cei din platou
Precum ciorba de lobodă.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 5 legaturi loboda
– 200 gr afumatura (am folosit jambon)
– 2 morcovi
– 2 cepe medii
– 1 legatura ceapa verde
– 1 buc radacina patrunjel
– 1 bucata pastarnac
– zeama de la o lamaie
– sare, piper dupa gust
– 100 ml ulei
– 2 oua (pt zdrente)
– optional smantana
Plan de lucru:
– se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.
– Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa (poza 2) si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor (pozele 3 si 4).
– Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata (poza 5).
– Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.
– Spre final batem cele 2 oua (poza 6) si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente (poza 7).
Servim cu sau fara smantana (pozele 8 si 9).
– Pofta buna!
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Alina Vicu
aprilie 19, 2013 @ 06:36
Tare mult imi place! Buna mea face ciorba asa.
Gabriela
aprilie 19, 2013 @ 09:56
O ciorba buna, ca la mama acasa!
coco
aprilie 19, 2013 @ 10:40
aoleooo , ce-mi placeee…
Rocsy Ciobanu
aprilie 19, 2013 @ 19:44
Ce mult imi place ciorba de loboda, iar afumatura ii da un gust deosebit!
Emily
aprilie 20, 2013 @ 16:38
ador ciorbele cu loboda!
Rita
aprilie 21, 2013 @ 06:33
Buna de tot ciorbita ta. Eu am supa-crema de conopida. Facem schimb? :)))
Iti doresc o duminica frumoasa!
nicu
iunie 5, 2013 @ 11:03
cea mai buna afumatura sant oasele afumate care se gasesc si in comert nu carnea este principalul gustul pe care il da afumatura.