CIORBA DE FASOLE GALBENA

supa de pastai galbene poza7

Daţi fuga mâine la piaţă,
Găsiţi păstăi fără aţă
Şi faceţi ciorbă acrişoară.
Este perfectă pentru vară!

Ce iti trebuie pentru 8 portii (poza 1)
– 4-5 rosii mari, foarte coapte (decojite)
– 600 gr fasole galbena (pastai)
– 1 ardei
– 2 morcovi
– 2 cepe mici
– 4-5 catei de usturoi
– 400 gr iaurt gras
– 50 ml ulei
– zema de la o lamaie
– patrunjel verde tocat
– sare, piper

Plan de lucru:
– punem apa la fiert si adaugam uleiul, apoi adaugam ceapa si morcovul taiate marunt (poza 2).
– Adaugam pe rand ardeiul tocat marunt, apoi pastaile curatate (la capete) si taiate mai mici (poza 3).
– Cand incepe apa sa fiarba, adaugam si rosiile decojite si tocate, sare si piper dupa gust, plus usturoiul tocat marunt (poza 4).
– Lasam sa fiarba pana cand pastaile sunt facute. Oprim focul, apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si patrunjelul verde tocat marunt (poza 6).
– Pofta buna! (poza 7 )

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 1 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


5 Comments
Alina Vicu

iunie 19, 2013 @ 04:56

Reply

Chiar perfecta pentru vara! Ador ciorba asta!

misflorentina

iunie 19, 2013 @ 06:34

Reply

Ginerele meu ardelean este fan ciorba de fasole pastai si fata mea a invatat sa o gateasca insa eu nu am gustat niciodata.

Dorina

iunie 19, 2013 @ 11:30

Reply

Imi place tare ciorbita asta

maria mihalache

iunie 19, 2013 @ 12:06

Reply

Delicioasa.Si eu o am pe lista!

Cristina

iunie 20, 2013 @ 06:26

Reply

Ador ciorbitele cu pastai!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020