Este una dintre ciorbele care îmi plac cel mai mult.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii mari (poza 1)
– 500 gr de carne tocată (am folosit porc amestecat cu vită)
– trei roșii
– două cepe
– doi ardei grași
– un dovlecel
– un păstârnac
– un ou
– două linguri de orez
– o legătură de pătrunjel
– sare, piper, ciușcă
Plan de lucru:
– decojim roșiile și le transformăm în suc de roșii (poza 2)
– curățăm și tăiem legumele (poza 3)
– punem apă cu puțin ulei în oală, iar apoi adăugăm legumele (poza 4)
– preparăm perișoarele. Într-un bol amestecăm carnea tocată cu o ceapă tocată , cu oul, orezul, cu condimente și niște pătrunjel tocat mărunt (pozele 5 și 6). Din amestecul obținut modelăm perișoarele cu mâna udă (poza 7)
– când apa din oală fierbe, introducem perișoarele (poza 8 )
– lăsăm până fierb legumele și perișoarele (aproximativ încă 30 de minute)
– poftă bună! (poza 9). Se poate servi și cu smântână.
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
CiorbaDePerisoare
februarie 4, 2011 @ 12:48
Arata foarte bine ciorba ta de perisoare si apreciez ca te-ai straduit sa ii fotografiezi toti pasii. Am dat link si la varianta mea de ciorba de perisoare, daca nu te deranjeaza. De asemenea, daca doresti iti poti promova si tu blogul sau retetele pe site-ul Retete-Dietetice.net. Numai bine !