Ciocolată de casă pe blat de biscuiți
Ceva mai simplu de făcut nici nu găsiți
Cu așa efect taram-tam-tam:
O tonă de deliciu pe miligram.
INGREDIENTE pentru ciocolata
pentru blatul de biscuiti
- 300 gr biscuiti petit beurre
- 50 gr unt topit
- 100 ml compot sau sirop din apa si 2 linguri de zahar (am folosit compot de prune)
PLAN DE LUCRU ciocolata de casa pe blat de biscuiti
- Pentru blatul de biscuiti maruntim bine biscuitii (am folosit mixerul, dar se poate si fara).
- Topim untul.
- Amestecam biscuitii cu untul topit si zeama de la compot (sau sirop) pana obtinem o pasta omogena.
- Intr-o tava (dimensiune 30×25) punem hartie de copt sau folie alimentara (nu e absolut necsar, insa vrei sa scoti cu usurinta ciocolata cand se va intari). Adaugam biscuitii si ii intindem in strat uniform.
- Urmatorul pas este prepararea ciocolatei. Punem zaharul cu apa pe foc. (poza 5) Cand incep sa fiarba, adaugam si cacaua si mai lasam 5 minute pe foc , apoi luam de pe foc si adaugam untul.
- Lasam sa se topeasca untul, apoi adaugam treptat laptele praf, amestecand cu un tel.
Turnam ciocolata peste stratul de biscuiti si nivelam. - Optional, putem presara fulgi de migdale. Daca nu aveti nu-i bai, e la fel de buna si fara
- Lasam la frigider macar 6 ore (de preferat peste noapte) apoi servim cu mare pofta. Atentie mare insa, creeaza dependenta la cat de buna este!
- Pofta buna la ciocolata de casa pe blat de biscuiti!
olivia
septembrie 24, 2016 @ 11:39
Am o pofta foarte mare la un asemenea desert.
hapleablog
septembrie 24, 2016 @ 11:52
Te asigur ca este un rasfat culinar!
diamar bucataria galbena
septembrie 25, 2016 @ 17:17
Vai de capul meu ce-mi faci cu asta.Lesin aici,este supeeeeer.