Ați auzit stirile?
Se ouă chiftelele!!!
INGREDIENTE
- 300 gr carne tocata (porc +vita)
- 2 cartofi mici
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 legatura de marar
- 15 oua de prepelita
- sare, piper, condimente pt chiftele
PLAN DE LUCRU cu oua de prepelita
- amestecam carnea tocata cu cartofii si ceapa razuite si scurse bine de zeama
Adaugam mararul tocat si un ou intreg, apoi condimentele si amestecam.
- Fierbem ouale de prepelita timp de 4 minute apoi le decojim
- luam cu o lingura carne tocata o aplatizam usor in palma, adaugam oul de prepelita apoi il „invelim” in carne. Astfel, formam chiftelutele pe care le trecem apoi prin pesmet
- Le asezam in tava acoperita cu foaie de copt
- Le lasam chiftele cu oua de prepelita la cuptorul incins sa se rumeneasca (dupa aproximativ 20 minute le intoarcem si le mai lasam 20 de minute).
- Pofta buna!
Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf, a scris click.ro.
Recomandarea este ca cine nu suportă să bea ouăle de prepeliţă crude, să le amestece cu puţină miere, cu suc de fructe sau cu ceai.