CHIFTELE CU OUA DE PREPELITA

Ați auzit stirile?
Se ouă chiftelele!!!

INGREDIENTE

 • 300 gr carne tocata (porc +vita)
 • 2 cartofi mici
 • 1 ceapa
 • 1 ou
 • 1 legatura de marar
 • 15 oua de prepelita
 • sare, piper, condimente pt chiftele

chiftele cu oua de prepelita la cuptor poza 1

PLAN DE LUCRU cu oua de prepelita

 1. amestecam carnea tocata cu cartofii si ceapa razuite si scurse bine de zeamachiftele cu oua de prepelita la cuptor poza 2Adaugam mararul tocat si un ou intreg, apoi condimentele si amestecam.
 2. Fierbem ouale de prepelita timp de 4 minute apoi le decojimchiftele cu oua de prepelita la cuptor poza 3
 3. luam cu o lingura carne tocata o aplatizam usor in palma, adaugam oul de prepelita apoi il „invelim” in carne. Astfel, formam chiftelutele pe care le trecem apoi prin pesmet chiftele cu oua de prepelita la cuptor poza 4
 4. Le asezam in tava acoperita cu foaie de coptchiftele cu oua de prepelita la cuptor poza 5
 5. Le lasam chiftele cu oua de prepelita la cuptorul incins sa se rumeneasca (dupa aproximativ 20 minute le intoarcem si le mai lasam 20 de minute).
 6. Pofta buna!chiftele cu oua de prepelita la cuptor poza 6

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf, a scris click.ro.
Recomandarea este ca cine nu suportă să bea ouăle de prepeliţă crude, să le amestece cu puţină miere, cu suc de fructe sau cu ceai.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.542 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020