A ta bucătărie –
O mini brutărie,
Vedete astăzi sunt
Chiflele cu lapte și unt.
INGREDIENTE
- 500 gr faina
- 50 gr unt la temperatura camerei
- 160 ml lapte
- un ou + un galbenus pentru uns pe deasupra
- un pliculet de drojdie uscata
- sare
- „un praf” de zahar
- ou pentru uns pe deasupra

PLAN DE LUCRU chifle pufoase cu lapte si unt
Aluatul se prepara foarte simplu. Puteti pune ingredientele intr-o masina de facut paine, dar parca are mai mult farmec daca framantati cu mainile.
Într-un bol mai mare, amestecam faina cu drojdia si cu sarea
Încalzim laptele cu foarte putin zahar si il turnam peste faina
Adaugam in bol oul

Framantam pana cand obtinem un aluat omogen
Adaugam untul la temperatura camerei si il incorporam
Framantam cu simt de raspundere macar 15 minute, pana obtinem o coca elastica. Ce inseamna coca elastica? De exemplu, daca apasam cu degetul, aluatul revine imediat la forma initiala

Lasam aluatul la dospit intr-un mediu cald macar doua ore

Îl impartim apoi in bilute si formam chiflele pe un tocator pe care am presarat faina,

Pe care le asezam in tava

Ungem chiflele pe deasupra cu galbenus

Le lasam aproximativ 40 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumenesc)

Pofta buna la chifle delicioase si pufoase cu lapte si unt. Se pot face si in varianta cu carne.
