CHIFLE PUFOASE CU LAPTE SI UNT

A ta bucătărie –
O mini brutărie,
Vedete astăzi sunt
Chiflele cu lapte și unt.

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 160 ml lapte
  • un ou + un galbenus pentru uns pe deasupra
  • un pliculet de drojdie uscata
  • sare
  • „un praf” de zahar
  • ou pentru uns pe deasupra

PLAN DE LUCRU chifle pufoase cu lapte si unt

Aluatul se prepara foarte simplu. Puteti pune ingredientele intr-o masina de facut paine, dar parca are mai mult farmec daca framantati cu mainile.

Într-un bol mai mare, amestecam faina cu drojdia si cu sarea

Încalzim laptele cu foarte putin zahar si il turnam peste faina

Adaugam in bol oul

Framantam pana cand obtinem un aluat omogen

Adaugam untul la temperatura camerei si il incorporam

Framantam cu simt de raspundere macar 15 minute, pana obtinem o coca elastica. Ce inseamna coca elastica? De exemplu, daca apasam cu degetul, aluatul revine imediat la forma initiala

Lasam aluatul la dospit intr-un mediu cald macar doua ore

Îl impartim apoi in bilute si formam chiflele pe un tocator pe care am presarat faina,

chifle pufoase cu lapte si unt

Pe care le asezam in tava

Ungem chiflele pe deasupra cu galbenus

Le lasam aproximativ 40 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumenesc)

chifle pufoase cu lapte si unt

Pofta buna la chifle delicioase si pufoase cu lapte si unt. Se pot face si in varianta cu carne.

chifle pufoase cu lapte si unt

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020