CHEESECAKE CU SIROP DE MURE

cheesecake cu sos de  mure 17

Pentru ca cheesecake-ul este delicios si usor de preparat, Haplea va mai ofera o reteta pe care trebuie neaparat sa o faceti.

Ce iti trebuie (poza 1)

Pt. blatul de biscuiti :
– 180 gr biscuiti
– 200 gr de unt
– esenta de vanilie

Pt. crema:
– 200gr ciocolata alba
– 525 gr crema de branza ( Exquisa)
– 150 gr zahar pudra
– 100 ml frisca
-2 oua

Pt. siropul de mure :
– 350 gr mure
– 5 linguri de zahar

Plan de lucru:
– macinam biscuitii cu mixerul (pozele 2 si 3).
– topim untul (poza 4)
– peste biscuiti  turnam untul si amestecam (poza 5). Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi (poza 6) si o dam la cuptor pentru 10 minute.
– punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati (poza 7). Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand (poza 8).
– Crema de branza se rastoarna intr-un bol de plastic, adaugam si zaharul pudra (poza 9) si  mixam la viteza mica, apoi adaugam cele 2 oua intregi pe rand. Mixam . Apoi se adauga treptat ciocolata topita (poza 10), mixam  (poza 11). Crema se intinde peste blatul de biscuiti (poza 12). Apoi bagam la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se creeaza o crusta deasupra (poza 13).

ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa).
Murele si zaharul le lasam aproximativ o ora (poza14). Apoi le punem pe foc si dupa fierbere mai lasam pe foc maxim 10 min.(Nu vrem sa se transforme in gem, ci vrem sa obtinem un sirop legat) (pozele 15, 16).
–    Servim felia de cheesecake alaturi de 2 linguri de sos de mure.
–    Am obtinut un produs de ne-am lins pe degete.
–    Pofta buna  (poza 17)

Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul cat sta in cuptor si la frigider)
Pret: 40 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)


9 Comments
Dulcegarii culinare

august 7, 2011 @ 19:18

Reply

N-as refuza ever cheesecake … !!

jeni

august 7, 2011 @ 23:42

Reply

am sa incerc

Betty

august 8, 2011 @ 09:08

Reply

Nici eu nu as refuza…vorba lui Anto. Si chiar tb incercat…vorba ta, Victor

TeoBucatar

august 9, 2011 @ 20:20

Reply

Nene,branza e in frigider!!Cu murele stau mai prost pe aici!O merge si cu alt sos,nu?Vise placute:)

cat’s kitchen

august 29, 2011 @ 13:25

Reply

ieri am fost la cules de mure si am facut o gramada de bunatati , arata super ce ai facut tu aici !!!

Julie

ianuarie 12, 2012 @ 12:37

Reply

Este cea mai buna reteta de cheesecake incercata vreodata! Delicioasa!

hapleablog

ianuarie 12, 2012 @ 18:09

Reply

Merci frumos Julie.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020