CHEESECAKE CU CARAMEL

Spune cheese… cake!Ca în poză.
Îti ajunge doar o doză
O felie, mai precis
Ca să te simți ca în vis.

INGREDIENTE pentru blat

  • 250 gr biscuiti
  • 200 gr de unt

cheesecake cu caramel poza 1

pentru crema

  • 200gr ciocolata alba
  • 400 gr crema de branza
  • 600 gr branza dulce
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 3 oua

cheesecake cu caramel poza 2pentru caramel

  • 100 ml smantana pt frisca
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr unt

cheesecake cu caramel poza 9PLAN DE LUCRU

  1. macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
  2. turnam untul peste biscuiti  si amestecamcheesecake cu caramel poza 3Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm).cheesecake cu caramel poza 4
    punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati cheesecake cu caramel poza 5Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand.
  3. mixam branza dulce amestecata cu crema de branza si zaharul pudracheesecake cu caramel poza 6 Adaugam cele 2 oua intregi pe rand, mixam , apoi adaugam treptat ciocolata topita si omogenizam cheesecake cu caramel poza 7Crema se intinde peste blatul de biscuiti cheesecake cu caramel poza 8
  4. Apoi bagam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade, pana se rumeneste frumos.ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa si crapa).
    Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul cheesecake cu caramel poza 10
    Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea ornacheesecake cu caramel poza 11
  5. Pofta buna cheesecake cu caramel poza 12 cheesecake cu caramel poza 13

13 Comments
Rocsy Ciobanu

aprilie 17, 2014 @ 20:28

Reply

Ce combinatie delicioasa!

Laura@TransylvanianKitchen

aprilie 17, 2014 @ 21:03

Reply

Cred ca e delicios! Chiar cautam o reteta de cheesecake.

coco

aprilie 17, 2014 @ 21:19

Reply

cheesecake sunt prajiturile mele favorite!!!! nota 10!!!

Haplea

aprilie 17, 2014 @ 21:20

Reply

Multumesc frumos!

Sidy

aprilie 18, 2014 @ 08:58

Reply

Mai bun de atat….nu se poate !
Bravo …

Paula Gafitescu

aprilie 19, 2014 @ 10:24

Reply

Arata grozav, eu iubesc cheesecake-ul si daca are si caramel e de vis! Paste fericit sa ai!

adnia

aprilie 21, 2014 @ 23:36

Reply

Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

Nicoleta- Agenda di Nico

aprilie 23, 2014 @ 12:17

Reply

Trebuie sa fie un deliciu! Reteta merita incercata…o fur! Hristos a Inviat!

Cristina

aprilie 29, 2014 @ 19:06

Reply

Yammy! Chiar azi am pregatit si eu unul, dar fara foc.

Adina

mai 12, 2014 @ 17:00

Reply

Caramelul este slabiciunea mea,il ador.Inca mai caut caramele bulgaresti , ce gust…
Am trecut-o pe lista de – Must taste – 🙂

hapleablog

mai 12, 2014 @ 23:46

Reply

Asa este…mi-ai adus aminte de caramelele bulgaresti. Erau cele mai bune!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020