Câteva sugestii culinare

1. Nu vă temeţi să folosiţi sarea, zahărul sau untura în reţetele voastre. În cantităţi moderate nu pot dăuna sănătăţii dacă se alternează meniurile zilnice.
2. Gustaţi mâncarea pe măsură ce o gătiţi. Mai ales dacă folosiţi condimente.
3. Zahărul şi alte condimente vă pot ajuta de multe ori să reduceţi aciditatea celorlalte ingrediente. Sosurile, mesele de rosii şi alte legume mai acide, oţetul şi altele pot fi moderate şi cu puţin zahăr.
4. Cumpăraţi mereu mai ales produse de sezon. Sunt mai sănătoase şi, în plus, ieşiţi mai ieftin la cumpărături.
5. Feriţi-vă de produsele cu etichete savante deoarece acestea ascund multe chimicale in ele.
6. Pentru sucurile de fructe alegeţi întotdeauna fructele care nu sunt grele, dar au dimensiuni similare cu celelalte. Unele dintre acestea se vând şi la bucată.
7. Nu uitaţi să introduceţi şi untul între ingredientele culinare o dată pe săptămână. La fel stau lucrurile cu sunca prăjită sau grăsimea de la pui.
9. Peştele se găteşte în aceeaşi zi în care este cumpărat indiferent dacă e proaspăt sau congelat. Până ajungeţi acasă cu el, deja a fost expus modificarilor de temperatură şi este aproape inutil să îl mai puneţi peste noapte la frigider.
10. Fripturica prinde o tentă apetisantă dacă nu o atingeţi deloc cât se prăjeste pe o parte. Abia apoi puteti să agitaţi tigaia sau să întoarceţi simplu friptura pe cealaltă parte aşa cum se procedează cu clătitele. (sursa: coolinaria.ro)


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020