calzone de post

CALZONE DE POST DIN FAINA NEAGRA

Multă vorbărie n-are rost,
Că ne e foame: calzone de post!

INGEDIENTE pentru doua calzone

  • 400 gr faina neagra
  • 7 gr drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • 15 ml ulei de masline
  • sare

pentru umplutura

  • un fir de praz
  • 100 gr masline
  • o rosie mare
  • un ardei capiacalzone de post in faina integrala poza 1

PLAN DE LUCRU calzone de post

  1. preparam blatul: amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Adaugam uleiul de masline si amestecam. Adaugam treptat apa si framantam pana obtinem un aluat pe care il lasam la dospit pentru aproximativ 30 de minute la cald, intr-un bol acoperit cu un prosop de bucatarie.
  2. cat timp dospeste aluatul, taiem rosiile in cuburi mici. Avem grija ca si prazul sa fie taiat „fideluta”. Daca aveti masline cu samburi, desamburiti-le.  Daca sunt deja fara samburi, feliati-le. Daca sunt si fara samburi, si feliate, atunci lasati-le asa. Sunt perfecte pentru ce ne trebuie. Sa nu uitam ardeiul: il spalam si il taiem in felii subtiri, longitudinal.
  3. uitati-va sub prosop. A crescut aluatul? Intr-o jumatate de ora ar trebui macar sa isi dubleze volumul, daca temperatura e potrivita.
  4. impartim aluatul in doua „bile”, pe care le intindem cu sucitorul (zis si „facalet”). Ok, acum avem doua blaturi clasice de pizza. Presaram jumatate din ingrediente pe o jumatate din primul blat. calzone de post in faina integrala poza 2Acoperim respectiva jumatate de blat cu jumatatea fara ingrediente. Am obtinut o semiluna. Strangem bine marginea deschisa a semilunei intre varfurile degetelor, astfel incat sa „sudam” partea de jos de aluat cu cea de sus.  calzone de post in faina integrala poza 3
  5. procedam la fel si cu al doilea blat.
  6. lasam pentru 12 minute in cuptorul incins la 200 de grade. calzone de post

Acest calzone de post este ideal si in meniul pentru diabetici. Ingredientele, ca si faina neagra, au indice glicemic mic. Pofta buna!


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020