Povestea noastră pentru pici
E „Albă ca Zăpada și cei opt pitici”.
Al optulea pitic e bucătar, deci răsfățata
Are parte de brioșe albe ca ciocolata!
INGREDIENTE
- 250 gr faina
- 200 ml lapte
- un ou
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata alba
- un pliculet praf de copt
- 150 gr zahar

PLAN DE LUCRU briose cu ciocolata alba
- amestecam faina cu praful de copt

- topim zaharul in lapte si omogenizam cu oul si untul topit

- turnam ingredientele lichide peste cele solide si omogenizam cu ajutorul unui tel

- adaugam ciocolata alba tocata mai marunt. Omogenizam cu telul

- turnam in formele de briose

- lasam aproximativ 25 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumenesc)

- Pofta buna la briose cu ciocolata alba!

Iată ce scria Nigella Lawson despre brioșe: „Dacă doriți să mâncați la micul dejun altceva decât un bol cu cereale, atunci cu o brioșă succesul este asigurat. Nu există ceva mai ușor de preparat și nu doar pentru că trebuie amestecat foarte ușor și puțin. Cu o compoziție simplă și grunjoasă veți obține cea mai pufoasă brioșă. Acestea fiind zise, nicio brioșă făcută în casă nu va fi la fel de crescută ca una de fabrică și nici nu trebuie să fie. Ideea este că brioșa nu e o prăjitură. Bănuiala mea este că la început a fost născocită pentru a fi mâncată ca un fel de chiflă dulce și moale, cu gem. Și așa o mănânc și eu. Rupeți-o în două cât este caldă și ungeți fiecare îmbucătură cu cel mai bun unt nesărat”.




























































