Pentru ceaiul de la ora 5,
Sau de să ronțăi îți dorești,
E musai cuptorul să-l încingi
Pentru biscuiții englezești.
INGREDIENTE
- 250gr unt la temperature camerei
- 80 gr. zahar pudra
- 250 gr faina
- coriandru, chimen
PLAN DE LUCRU biscuiti tosset
- amestecam faina cu zaharul, apoi omogenizam cu untul.
- Adaugam coriandrul si chimenul zdrobite in mojar/macinate. Framantam bine aluatul
- Lasam aluatul la frigider cel putin 30 de minute, apoi il intr-o foaie groasa de jumatate de cm. Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme. Noi am ales o forma de floare, insa sunt la fel de deliciosi indiferent ce „sablon” veti folosi. Biscuitii originari erau rotunzi.
- bagam in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-15 minute (pana se rumenesc biscuiti tosset)
- Am presarat zahar brun pe deasupra. Pofta buna!
Istoria biscuitilor Tosset a fost prezentata de celebrul chef Jamie Oliver intr-una dintre emisiunile culinare inregistrate in Marea Britanie. A venit vorba despre acesti biscuiti atunci cand Jamie a facut o vizita in tinutul Lancashire, unde un localnic incearca sa reinvie traditia prepararii lor. Biscuiti tosset sunt originari din Lancanshire inca din secolul al XIX-lea, dar nu au mai fost produsi la scara larga din perioada Primului Razboi Mondial, cand untul si zaharul au fost rationalizate.