Am un prieten portughez, Carlao
De fiecare dată când mă vizitează
Încă de la ușă se interesează
Dacă am făcut biscuisao cu cacao.
Ți s-a făcut poftă, dar nu ai timp să prepari acești biscuiți? Îi poți comanda AICI.
INGREDIENTE biscuiti cu cacao
- 130 gr faina
- 2 linguri cacao (se poate folosi si nesquik)
- 75 gr zahar
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 1/2 plic praf de copt
- 2 oua
pentru umplutura
- nutella
PLAN DE LUCRU biscuiti cu unt si cacao
- Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, pana obtinem consistenta unei creme.
Adaugam ouale pe rand si mixam, pana se omogenizeaza complet. - Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua (pe care le cernem pentru a evita formarea cocoloaselor).
- Incorporam cu ajutorului unei spatule de silicon.
Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte tare. Formam fursecurile cu ajutorul unui posh, pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Sau se pot forma cerculete direct cu lingurita (eu am adoptat a doua varianta, fiind mai rapida).
- Coacem la cuptorul incins la 180 grade, pentru aproximativ 10-15 minute. Trebuie sa fie rumenite usor pe fund, nu foarte tare.
- Le lasam sa se raceasca
, apoi le putem uni doua cate doua cu crema de nutella.
Se consuma dupa plac, calde sau reci, umplute sau simple sunt absolut delicioase. Recunosc Haplea junior a furat cate un biscuite crocant si l-a papat.
- Pofta buna la biscuiti cu unt si cacao.