BAUTURA ENERGIZANTA

Ziua poate fi obositoare și stresantă
Rămâi în formă cu o băutură energizantă.

INGREDIENTE

 • o banana
 • 2 mere
 • un kiwi
 • un morcov
 • o rondea de ananas
 • o sfecla rosie mica
 • o lingura de goji
 • 600 ml apa

smootie energizant poza 1

PLAN DE LUCRU bautura energizanta

 1. taiem grosier fructele si legumele si le punem in blendersmootie energizant poza 2
 2. adaugam apasmootie energizant poza 3
 3. blenduimsmootie energizant poza 4
 4. bem bautura energizanta

Ca să vă dați seama de beneficiile pe care le are pentru organism această băutură, iată beneficiile câtorva dintre ingrediente:

fructele goji sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.

– sucul de sfeclă roșie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.

kiwi este bogat în luteină, cupru, magneziu, fier, calciu, vitaminele E, B6, C, acid folic, magneziu, crom și potasiu. Ajută la prevenția multor boli.

ananasul conține vitaminele A, B, B1 și C. Conține de asemenea betacaroten, potasiu, magneziu și săruri minerale. Stimulând organismul, este recomandat mai ales pentru buna ușurința cu care este digerat.

bananele conțin zaharuri care energizează organismului și o cantitate crescută de fibre solubile. Conțin și flavonoizi antioxidanți, precum luteină, zeaxantină, alfa și beta-carotene. Acestea protejează organismul de radicalii liberi dăunători și de elementele ce favorizează îmbătrânirea celulelor.

morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza.

merele sunt pline de fibre solubile care reduc problemele intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii și unele tipuri de cancer. Ajută la controlul nivelului de insulină, eliberând încet zahărul în sânge. Curăță și detoxifică, elimină metalele grele din organism, contribuie la reducerea colesterolului.

Beți bautura energizanta!


1 Comment
Simona

martie 13, 2015 @ 20:44

Reply

Sanatate la pahar!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.542 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020