Ca și Creangă cel hazliu
Am amintiri din copilărie
Numai că eu nu le scriu
Ți le prezint în farfurie.
INGREDIENTE pentru aluat
pentru uns deasupra am folosit un galbenus de ou, apoi am presarat zahar brut.
PLAN DE LUCRU batoane pufoase
- Mai intai preparam aluatul: amestecam faina cu drojdia uscata si cu zaharul, apoi cu laptele caldut. Framantam 2-3 minute, apoi adaugam ouale pe rand. Continuam sa framantam alte 10 minute, apoi adaugam uleiul si mai framantam temeinic inca 10 minute, cat sa obtinem o coca elastica.
- Lasam aluatul la dospit intr-un mediu bine incalzit macar 60 de minute.
- Impartim aluatul obtinut in opt mingiute care au cu aproximatie aceeasi dimensiune
- Intindem cu sucitorul fiecare mingiuta in forma dreptunghiulara, lungimea egala cu latimea tavii in care urmeaza sa coacem batoanele. Apoi rulam si asezam in tava acoperita cu hartie de copt.
- Precedam la fel cu restul mingiutelor. Lasam distanta egala intre batoane, pentru ca acestea vor creste si se vor uni in timpul coacerii. Le mai lasam sa creasca 30 minute, la caldura, apoi le ungem cu galbenus de ou si presaram zaharul (poza 6).
- Le lasam in cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade, pana cand batoanele se rumenesc frumos deasupra.
- Trebuie sa recunosc ca la noi in familie au fost „devorate” rapid cateva imediat scoase din cuptor. Sunt absolut dementiale! Daca doriti mai dulci, puteti adauga un strat de miere deasupra.
- Pofta buna la batoane pufoase ca in copilarie!