Batoane cu broccoli și parmezan
Și pentru copiii ce-au împlinit un an.
INGREDIENTE
- 100 gr broccoli
- 50 gr carscaval razuit
- 50 gr parmezan razuit
- 1 ou
- 1 catel usturoi
- sare (pt cine doreste mai sarat)
- optional 1 cartof mediu fiert in coaja (pentru batoane cu cartofi, am inlocuit broccoli)
PLAN DE LUCRU batoane cu broccoli si parmezan
- Am ajuns la aceasta reteta, fiind in cautare permanenta de mancaruri care pot fi tinute in mana, pentru copiii cu varsta peste 1 an. Pentru ca Haplea Jr. este destul de mofturos in ceea ce priveste alimentatia, a trebuit sa recurgem la tot felul de mancaruri tip finger-food. La un moment dat, cei mici doresc “independenta” si din punct de vedere culinar, doresc sa se hraneasca singuri si astfel noi trebuie sa gasim solutii pentru ai ajuta sa manance singuri.
Asa am ajuns la aceste batoane cu broccoli (am facut in paralel si cu cartof,pentru a avea doua optiuni pentru cel mic.
- Broccoli-ul l-am lasat la abur pana cand a intrat usor furculita in el. Nu trebuie sa fie foarte facut. Apoi, intr-un bol, am amestecat parmezanul cu cascavalul razuit, oul si bineinteles usturoiul pisat.
- Adaugam broccoli pe care l-am pasat cu ajutorul unei furculite. Amestecul obtinut il punem pe o tava acoperita cu hartie de copt in forma de batoane. Am folosit un cutit pentru a da forma dorita.
- Acelasi lucru l-am facut si cu cartoful. Am amestecat branzeturile cu oul si cu usturoiul, apoi am adaugat cartoful curatat si razuit.
- Am format batoane si din acest amestec.
- Am bagat la cuptor pentru aproximativ 30 minute, la 180 grade pana se rumenesc usor deasupra. Eu am vrut sa obtin o textura mai crocanta si le-am rumenit mai mult.
- Se pot servi calde sau reci. Sunt la fel de bune. Gustul desarvarsit il obtinem si gratie usturoiului. Si se pare ca si cei mici agreeaza usturoiul. Deci introduceti-l cu incredere in meniul copiilor.
- Astfel am obtinut si batoane cu cartofi si parmezan,
dar si batoane cu broccoli si parmezan.
- Sunt absolut delicioase! Pofta buna la batoane cu broccoli si parmezan. Sursa de inspiratie www.mamamag.ro