BACLAVA

baclava 14

Să luăm ce e mai bun de la turci. Adică baclavaua!

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 400 gr foi de plăcintă Morărița
– 400 gr de nucă măcinată
– un pachet de unt
– 3 linguri de zahăr
Pt. sirop
– 200 ml de apă
– 200 gr de zahăr
– 3 linguri de miere
– esență de rom

Plan de lucru:
– topim untul (poza 2)
– amestecăm zahărul cu nuca (poza 3)
– împărțim foile în trei. Luăm prima treime și ungem cu unt foaie cu foaie (poza 4)
– întindem jumătate din nuca măcinată (poza 5)
– repetăm operațiunea cu a doua treime de foi (pozele 6 și 7)
– foile rămase sunt puse deasupra și, de asemenea, unse cu unt (poza 8 ). Băgăm la frigider aproximativ o oră, după care porționăm baclavaua (poza 9). Băgăm la cuptor aproximativ jumătate de oră, timp în care preparăm siropul din zahăr și apă, pe foc. Adăugăm mierea (poza 10) și esența de rom (poza 10). Lăsăm să dea în clocot (poza 11)
– scoatem foile din cuptor și le însiropăm bine (pozele 12 și 13)
– poftă bună! (poza 14)

Timp de preparare: 120 de minute
Preţ: 15 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


6 Comments
maria mihalache

noiembrie 26, 2010 @ 20:35

Reply

Delicioasa mai este.

hapleablog

noiembrie 27, 2010 @ 07:13

Reply

Da asa este…

Lia

noiembrie 27, 2010 @ 10:31

Reply

Tare-mi place baclavaua.
Imi place pentru ca e un deliciu la propriu,pentru ca se face usor dupa de stapanesti tehnica,iese multa ,iar oaspetii
pica pe spate. 🙂
Cred ca o fac de Craciun.

Inchipuie-ti ca in Turcia nu am mancat nici o prajitura,rahat,nuga,halva…pentru ca era luna august si erau
40 de grade la umbra.Fara gluma.
Apa si fructe la greu…..

hapleablog

noiembrie 27, 2010 @ 11:01

Reply

Lia, te cred ca la 40 de grade nu prea ai chef de dulciuri.Noi am fost in septembrie in Turcia , si sa stii ca am mancat de toate si mai ales specialitatea lor ….baclavaua.
Intr-adevar deliciu.

gabitza

noiembrie 27, 2010 @ 11:02

Reply

Arata foarte bine. Si vad ca este foarte usor de facut! 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020