ANANAS CARAMELIZAT

ananas caramelizat poza7

Fără un desert grozav
Ospăţul n-ar fi ospăţ.
Haplea vă dă zi de zi
Dezlegare la răsfăţ.

Ce iti trebuie pt 5 portii: (poza 1)
– 5 rondele de ananas
– 200 gr zahar
– 200 ml smantana dulce
– inghetata (pentru dressing – am folosit de vanilie și caramel)

Plan de lucru:
– se curata ananasul, se taie rondele apoi se decupeaza si se indeparteaza cotorul din mijloc.
– Punem zaharul la caramelizat (pozele 2 si 3). Cand acesta s-a caramelizat (atentie sa nu se arda pentru ca devine amar), se adauga smantana dulce (poza 4)
– trecem fiecare rondea de ananas (aproximativ un minut pe fiecare parte) prin sosul format (pozele 5 si 6). In acest timp, focul este la redus.
– Servim cu sau fara inghetata (pozele 7 si 8).
Pofta buna!

Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


6 Comments
Bucate-apetisante

aprilie 7, 2013 @ 15:57

Reply

Uite un desert bun si rapid.
Asa cum imi place mie! 🙂

Poliana

aprilie 8, 2013 @ 05:26

Reply

Delicios desertul tau!

Cristina

aprilie 8, 2013 @ 07:16

Reply

Imi place!!!

Teobucatar

aprilie 8, 2013 @ 18:20

Reply

Ma gandesc la o combinatie cu bunatatea asta:)

Simona

aprilie 8, 2013 @ 19:41

Reply

Cat de bun trebuie sa fie…

Rita

aprilie 11, 2013 @ 05:39

Reply

Cu inghetata servesc eu. Multumesc. 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020