Procesul de afanarea al branzei nobile cu mucegai dureaza intre sapte saptamani si noua luni timp, în care ciuperca se dezvolta in interiorul branzei. De-a lungul acestei perioade calupurile de branza sunt injectate din loc in loc cu aer cu ajutorul unor seringi cu ace lungi pentru a permite dezvoltarea mucegaiului in mod uniform. La final branza va capata in sectiune un aspect pestritat cu nuante de verde si albastru.
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza1):
– 2 bucati rasol de manzat
– sare, piper rosu, maghiran, boia
Pt sos:
– 100 ml smantana lichida
– 100 gr branza roquefort
– 100 fourme d`ambert
Plan de lucru:
– Amestecam toate condimentele, apoi presaram peste bucatile de carne . Punem carnea pe gratarul incins (poza 2) si rumenim pe ambele parti, in functie de cat de bine vrem sa fie facuta carnea de vita.
– Pentru sos, punem intr-un vas smantana lichida, apoi adaugam branza taiata cubulete. (poza 3). Lasam pe foc pana se topeste branza si obtinem sosul (poza 4).
– Servim cu mare pofta! (poza 5)
Timp de preparare: 20 minute
Pret: 15 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Simona
octombrie 1, 2012 @ 19:58
Foarte interesanta combinatia… N-as refuza o portie!!
Poliana
octombrie 2, 2012 @ 05:26
delicioasa mancare!
Cristina
octombrie 2, 2012 @ 05:45
Suna tare bine, pana acum am mancat doar cu pui, asa ca voi testa si pe vita.
coco
octombrie 2, 2012 @ 07:50
sunt fan branzeturi…cat mai mirositoare 🙂
70gabi40
octombrie 2, 2012 @ 12:45
Inca nu am gustat branza cu mucegai. Trebuie sa fie buna carnea de vita cu sos de branza.
laura nechita
octombrie 2, 2012 @ 12:47
Senzational, o delicatesa! Te felicit pentru alegerile inspirate! Bravoo! arata demential, ce sa mai ingaim…ca nu mai pot de pofta 🙂
DiaMar bucataria galbena
octombrie 2, 2012 @ 13:14
Apetisanta mancare.
Adina
octombrie 2, 2012 @ 21:04
Eeeee,asa da preparat!:)
Comand doua portii si la final o felie de tarta cu pere!:))
Carmen
octombrie 3, 2012 @ 09:40
Mereu am fost atrasa de tot feluri de mancaruri ,insa si de multe ori am fost dezamagita, multe arata mai bine decat au gustul., motiv pentru care imi place sa gatesc eu, multumesc frumos pentru reteta.
The Wandering Oltean
octombrie 4, 2012 @ 04:13
dupa preferintele mele, roquefort este de departe cea mai tare branza cu mucegai. Combinata cu carnea de vita care este in topul preferintelor mele in materie de carne… avem ceva deosebit!