VITA CU SOS DE BRANZA ROQUEFORT

Procesul de afanarea al branzei nobile cu mucegai dureaza intre sapte saptamani si noua luni timp, în care ciuperca se dezvolta in interiorul branzei. De-a lungul acestei perioade calupurile de branza sunt injectate din loc in loc cu aer cu ajutorul unor seringi cu ace lungi pentru a permite dezvoltarea mucegaiului in mod uniform. La final branza va capata in sectiune un aspect pestritat cu nuante de verde si albastru.

Ce iti trebuie pentru 2 portii   (poza1):
– 2 bucati rasol de manzat
– sare, piper rosu, maghiran, boia
Pt sos:
– 100 ml smantana lichida
– 100 gr branza roquefort
– 100 fourme d`ambert

Plan de lucru:
– Amestecam toate condimentele, apoi presaram peste bucatile de carne . Punem carnea pe gratarul incins (poza 2) si rumenim pe ambele parti, in functie de cat de bine vrem sa fie facuta carnea de vita.
– Pentru sos, punem intr-un vas smantana lichida, apoi adaugam branza taiata cubulete. (poza 3). Lasam pe foc pana se topeste branza si obtinem sosul (poza 4).
– Servim cu mare pofta! (poza 5)

Timp de preparare: 20 minute
Pret: 15 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


12 Comments
Simona

octombrie 1, 2012 @ 19:58

Reply

Foarte interesanta combinatia… N-as refuza o portie!!

Poliana

octombrie 2, 2012 @ 05:26

Reply

delicioasa mancare!

Cristina

octombrie 2, 2012 @ 05:45

Reply

Suna tare bine, pana acum am mancat doar cu pui, asa ca voi testa si pe vita.

coco

octombrie 2, 2012 @ 07:50

Reply

sunt fan branzeturi…cat mai mirositoare 🙂

70gabi40

octombrie 2, 2012 @ 12:45

Reply

Inca nu am gustat branza cu mucegai. Trebuie sa fie buna carnea de vita cu sos de branza.

laura nechita

octombrie 2, 2012 @ 12:47

Reply

Senzational, o delicatesa! Te felicit pentru alegerile inspirate! Bravoo! arata demential, ce sa mai ingaim…ca nu mai pot de pofta 🙂

DiaMar bucataria galbena

octombrie 2, 2012 @ 13:14

Reply

Apetisanta mancare.

Adina

octombrie 2, 2012 @ 21:04

Reply

Eeeee,asa da preparat!:)
Comand doua portii si la final o felie de tarta cu pere!:))

Carmen

octombrie 3, 2012 @ 09:40

Reply

Mereu am fost atrasa de tot feluri de mancaruri ,insa si de multe ori am fost dezamagita, multe arata mai bine decat au gustul., motiv pentru care imi place sa gatesc eu, multumesc frumos pentru reteta.

The Wandering Oltean

octombrie 4, 2012 @ 04:13

Reply

dupa preferintele mele, roquefort este de departe cea mai tare branza cu mucegai. Combinata cu carnea de vita care este in topul preferintelor mele in materie de carne… avem ceva deosebit!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020