VITA BOURGUIGNON

vita bourguignon poza 15

Nu e zahăr şi nici gheaţă
Dar se topeşte instant în gură.
Ce să fie? … ce să fie?
Ghicitoarea asta-i dură!

Un prieten pisălog
Vrea soluţia să-i zic
Nu face faţă la suspans
Spune că-l fierb la foc mic…

Mi-a dat mesaje pe email
M-a sunat şi la telefon
Până la urmă am cedat:
Este vită bourguignon!

Ce iti trebuie pentru 6-8 portii (poza 1):
– 1 kg pulpa de manzat (vita)
– 200 gr jambon afumat (se poate folosi kaiser)
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 500 gr ciuperci
– 6 catei de usturoi
– 3 linguri pasta de rosii
– 500 ml vin rosu
– 700 ml supa clara
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1 frunza de dafin
– 1 lingurita de sare
– piper
– ulei

Plan de lucru:
-fierbem jambonul (kaiserul) taiat feliute subtiri, timp de 10 minute (poza 2), apoi scoatem pe un servetel absorbant (poza 3).
– Il calim apoi (poza 4) si il scoatem pe o farfurie (poza 5).
– Calim si carnea de vita taiata cubulete  (poza 6).
– Separat, calim ceapa cu morcovul  (poza 7). Le lasam pe foc pana se rumeneste ceapa. Adaugam carnea de vita si jambonul calite (poza 8 ).
– Turnam supa clara (poza 9), adaugam si vinul, pasta de rosii, usturoiul si condimentele (poza 10).
– Lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi bagam la cuptor cam trei ore la foc mic, pana se face bine carnea. Trebuie sa ti se topeasca in gura.
– Cu 30 minute inainte de a scoate vita, calim ciupercile taiate cubulete (poza 11) si le adaugam peste amestecul de la cuptor (pozele 12 si 13).
-Servim (pozele 14 si 15). Merita incercata reteta!!!!!
– pofta buna!

Timp de preparare: 240 de minute
Pret: 7 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


7 Comments
Alina Vicu

iunie 12, 2013 @ 05:56

Reply

Hai ca m-ai facut sa balesc de la prima ora. :”> Arata delicios!

Toncean Sidonia

iunie 12, 2013 @ 06:32

Reply

Este felul de mancare din carne de vita, care imi place cel mai mult ….
Minunat ti-a iesit !
Iar versurile…te incanta…
Tare-mi mai place !
O zi insorita sa ai !

hapleablog

iunie 12, 2013 @ 18:13

Reply

Multumesc pentru aprecieri 🙂

chef

iunie 12, 2013 @ 13:52

Reply

Chiar aveam de gand sa fac. Am pus-o la favorite

Valentina Mihaescu

iunie 22, 2013 @ 22:43

Reply

Numai citind ingredientele si mi-a lasat gura apa. Excelent arata, trebuie sa incerc reteta neaparat.

Codru Ionescu

mai 22, 2016 @ 19:14

Reply

Beef bourguignon se face cu o bucata de Spata. Eventual vita charolais.Se marineaza cu o zi înainte. Este o rețeta burgunda celebra. S-au scris cărți despre aceasta rețeta. Multă bafta.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020