VINETE CU MOZZARELLA SI PARMEZAN

vinete cu mozzarella si rosii 15

Pentru ca ii plac vinetele foarte mult, Haplea a gasit o combinatie de nota 10 plus cu mozzarella, rosii , parmezan, usturoi si busuioc. Delicios.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
–  2 vinete mai mari
– 300 gr mozzarella
– 5-6 rosii
– cateva frunze de busuioc
– 100 gr parmezan
-4-5 catei de usturoi
– 2 oua, pesmet (pentru prajit vinete)
– condimente

Plan de lucru:
– se taie vinetele longitudinal in felii subtiri, si se sareaza (poza 2). Pe rand, le trecem prin ou (poza 3), prin pesmet (poza 4) si le prajim (poza 5).Le scoatem pe un servetel care va absorbi uleiul (poza 6)
– intr-o tava unsa cu ulei asezam un strat de vinete astfel prajite (poza 7), apoi asezam un strat de rosii taiate rondele (poza 8 ), peste care asezam mozzarella (poza 9).
-ultimul strat va fi tot de vinete (poza 10).
-pregatim sosul din rosii decojite, usturoi si busuioc (poza 11)
-stropim vinetele cu sosul obtinut (poza 12)
-preseram un strat de parmezam ras (poza 13)
-dam la cuptor pentru aproximativ 30 min (verificam sa fie gata vinetele) (poza 14).
-servim cu maaaare pofta (poza 15)
Poate fi servit ca fel de mancare , sau pe post de ganitura.

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)


8 Comments
Daniela Mircea-Addario

iulie 26, 2011 @ 20:03

Reply

Seamana un pic cu parmigiana italiana, mai putin ouale si ciupercile, dar sigur a iesit gustoasa papita, daca e cu mozzarella adevarata…
Aaa, ai uitat sa treci ciupercutele unde le-ai pus… (adica si eu uit citeodata sa scriu tot…), sper ca nu te superi ca ti-am zis…
O seara buna !

hapleablog

iulie 27, 2011 @ 15:53

Reply

Ai dreptate Daniela, am rectificat.Reteta nu contine ciuperci.Merci pentru remarca.

Dulcegarii culinare

iulie 27, 2011 @ 04:23

Reply

Eu sunt intr-o mare love cu vanata 😉 nu stiu daca stii asta 🙂 Asa ca nu pot decat sa pap virtual de la tine .. toata tavita ;)) hihi .. nu ma pot abtine ! 😉

hapleablog

iulie 27, 2011 @ 15:57

Reply

Cum sa nu stiu despre dragostea ta fata de vanata….Am citit cu mare interes reteta in care i-ai adus “omagiu” acestei legume.

maria mihalache

iulie 30, 2011 @ 15:32

Reply

Si mie imi plac vinetele iar combinatia pe care tu ai facut-o este cred minunata si pe gustul meu.

maya

august 1, 2011 @ 12:48

Reply

Mmmm,bun,bunut!Arata tare bine!

pansy

august 13, 2011 @ 13:37

Reply

alta reteta pe gustul meu !o multime de bunatati ai facut cat am lipsit eu !

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020