TORT KRANTZ CU NUCA

Pentru Paște ce doriți
Iepurașul să v-aducă?
Până decideți serviți
Niște tort cu krantz și nucă.

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr nuca macinata

tort krantz cu nuca poza 1pentru crema

  • 9 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 250 gr unt la temperatura camerei

tort krantz cu nuca poza 6pentru krantz

  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr nuca tocata marunt

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Apoi presaram faina impreuna cu praful de copt si omogenizam cu o paletatort krantz cu nuca poza 2Incorporam si nuca macinata tort krantz cu nuca poza 3
  2. Din acest aluat coacem 3 foi in forma (diametru 24cm) cu pereti detasabili (tapetata cu hartie de copt). tort krantz cu nuca poza 4Lasam in cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute pana se rumeneste frumos tort krantz cu nuca poza 5Coacem cele 3 foi si le lasam sa se raceasca.
  3. Pentru crema, punem pe bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul tort krantz cu nuca poza 7 si amestecam continuu cu ajutorul unui tel pana obtinem continutul unei cremetort krantz cu nuca poza 8Lasam sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza complet si gata crema tort krantz cu nuca poza 9
  4. Pentru krantz, caramelizam zaharul apoi adaugam si nuca si mai lasam 1 minut pe foc. Luam de pe foc si punem zaharul caramelizat in strat subtire  pe o hartie de copt. Il lasam sa se raceasca apoi il macinam fie la robot fie il pisam intr-un mojar cu pistiltort krantz cu nuca poza 11
  5. Asamblam tortul: acoperim fiecare foaie de blat cu 1/3 din crema tort krantz cu nuca poza 10 Ultima foaie va fi acoperita cu crema. Imbracam tortul in krantz tort krantz cu nuca poza 12
  6. Pofta buna! tort krantz cu nuca poza 13 tort krantz cu nuca poza final

 


15 Comments
Mary Udrea

aprilie 12, 2014 @ 10:07

Reply

Excelent, acest tort!!!!

mihaela

aprilie 16, 2014 @ 12:07

Reply

nu se isiropeaza nu o sa/l incerc

Rocsy Ciobanu

aprilie 12, 2014 @ 10:47

Reply

Mmm cat de bun!

mihaela

aprilie 12, 2014 @ 19:14

Reply

Clar este pe gustul meu 😉

Alexandrina

aprilie 13, 2014 @ 00:41

Reply

Un deliciu!!
Cred ca s-a terminat rapid…

Didi

aprilie 14, 2014 @ 13:10

Reply

foarte bun

Delia Ionescu

aprilie 14, 2014 @ 15:42

Reply

Arata incredibil , presupun ca si gustul este pe masura. Felicitari

Gabriela

aprilie 15, 2014 @ 01:06

Reply

Mmm, ce-aș mai crănțăni și eu un pic din tortul ăsta! Arată tare bine!

Daniela

aprilie 20, 2014 @ 22:39

Reply

Sarbatori Pascale pline de lumina si pace !

adnia

aprilie 21, 2014 @ 23:58

Reply

Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

Maya

mai 3, 2014 @ 15:41

Reply

Bun, bun! Nu am mai mîncat demult!

Timea

mai 4, 2014 @ 12:16

Reply

Foarte bun tort!

Rodica

august 29, 2015 @ 20:16

Reply

Buna seara! Cred ca ati omis sa spuneti pasul la care se adauga praful de copt! Probabil ca se adauga impreuna cu faina…..

hapleablog

august 30, 2015 @ 16:19

Reply

Intr-adevar praful de copt se amesteca in faina. O sa fac modificarea. Multumesc.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020