Pentru Paște ce doriți
Iepurașul să v-aducă?
Până decideți serviți
Niște tort cu krantz și nucă.
INGREDIENTE
- 9 albusuri
- 9 linguri zahar pudra
- 6 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 250 gr nuca macinata
- 9 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 250 gr unt la temperatura camerei
- 100 gr zahar tos
- 100 gr nuca tocata marunt
PLAN DE LUCRU
- Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Apoi presaram faina impreuna cu praful de copt si omogenizam cu o paletaIncorporam si nuca macinata
- Din acest aluat coacem 3 foi in forma (diametru 24cm) cu pereti detasabili (tapetata cu hartie de copt). Lasam in cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute pana se rumeneste frumos Coacem cele 3 foi si le lasam sa se raceasca.
- Pentru crema, punem pe bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu cu ajutorul unui tel pana obtinem continutul unei cremeLasam sa se raceasca. Mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam pana se omogenizeaza complet si gata crema
- Pentru krantz, caramelizam zaharul apoi adaugam si nuca si mai lasam 1 minut pe foc. Luam de pe foc si punem zaharul caramelizat in strat subtire pe o hartie de copt. Il lasam sa se raceasca apoi il macinam fie la robot fie il pisam intr-un mojar cu pistil
- Asamblam tortul: acoperim fiecare foaie de blat cu 1/3 din crema Ultima foaie va fi acoperita cu crema. Imbracam tortul in krantz
- Pofta buna!
Mary Udrea
aprilie 12, 2014 @ 10:07
Excelent, acest tort!!!!
mihaela
aprilie 16, 2014 @ 12:07
nu se isiropeaza nu o sa/l incerc
Rocsy Ciobanu
aprilie 12, 2014 @ 10:47
Mmm cat de bun!
mihaela
aprilie 12, 2014 @ 19:14
Clar este pe gustul meu 😉
Alexandrina
aprilie 13, 2014 @ 00:41
Un deliciu!!
Cred ca s-a terminat rapid…
Didi
aprilie 14, 2014 @ 13:10
foarte bun
Delia Ionescu
aprilie 14, 2014 @ 15:42
Arata incredibil , presupun ca si gustul este pe masura. Felicitari
Gabriela
aprilie 15, 2014 @ 01:06
Mmm, ce-aș mai crănțăni și eu un pic din tortul ăsta! Arată tare bine!
Daniela
aprilie 20, 2014 @ 22:39
Sarbatori Pascale pline de lumina si pace !
adnia
aprilie 21, 2014 @ 23:58
Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!
Maya
mai 3, 2014 @ 15:41
Bun, bun! Nu am mai mîncat demult!
Timea
mai 4, 2014 @ 12:16
Foarte bun tort!
Rodica
august 29, 2015 @ 20:16
Buna seara! Cred ca ati omis sa spuneti pasul la care se adauga praful de copt! Probabil ca se adauga impreuna cu faina…..
hapleablog
august 30, 2015 @ 16:19
Intr-adevar praful de copt se amesteca in faina. O sa fac modificarea. Multumesc.