TORT CU CREMA DE MASCARPONE SI FRISCA

tort cu crema mascarpone si frisca 27

Inca nu v-ati decis ce tort sa faceti pentru Revelion? Aceasta este o reteta garantata de Haplea, care, asa cum v-ati dat seama, este un mare amator de dulciuri.

Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
– 6 oua
– 220gr faina
– 200 gr zahar
– 60 ml ulei
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri cacao
– esenta de vanilie

Pt insiropat blatul (poza 11):
– 200 ml apa
– 3 linguri zahar
– 1 espresso

Pt crema (poza 16):
– 250 gr mascarpone
– 300 ml frisca
– 4 linguri zahar pudra

Pt glazura (poza 23):
– 160 gr ciocolata neagra
– 40 gr unt
– 100 ml frisca

Plan de lucru:
– Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si cacao (poza 2). Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar, pana obtinem o spuma teapana (pozele 3 si 4).
– Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, pana se dubleaza volumul (pozele 5 si 6).
– Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula (pozele 7 si 8). Turnam treptat uleiul, il incorporam cu ajutorul spatulei, apoi adaugam amestecul de faina si omogenizam cu aceeasi spatula (poza 9). Compozitia obtinuta o aseazam intr-o forma de copt (diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt (poza 10 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii. (pozele 14 si 15)
– Cat timp sta blatul la cuptor, pregatim siropul (poza 11). Apa cu zaharul le-am lasat pe foc pana s-a dizolvat zaharul, apoi am adaugam espresso (pozele 12 si 13). Lasam la racit.
– Pregatim crema (poza 16). Miaxam mascarponele cu zaharul pudra (poza 17) pana obtinem o crema (poza 18). Separat, in alt bol, preparam frisca. Adaugam frisca peste crema mascarpone si amestecam cu o spatula (poza 19). Obtinem crema (poza 20).
– Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3 (poza 21). Apoi asamblam tortul; pe un platou asezam pe rand cate o bucata de blat insiropam bine apoi acoperim cu jumatate de crema (poza 22). Acoperim cu a treia bucata de blat. Pe aceasta nu am mai insiropat-o pentru a se prinde mai bine glazura de ciocolata.
– Pentru glazura (poza 23), punem ciocolata impreuna cu untul pe baie de abur (poza 24). Cand ciocolata incepe sa se topeasca adaugam si frisca lichida si mai lasam pe foc pana se dizolava de tot ciocolata (poza 25). Ornam tortul, apoi lasam peste noapte la racit (poza 26)
– La multi ani! (poza 27).

Timp de preparare: 120 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 40 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


26 Comments
Rocsy Ciobanu

decembrie 28, 2012 @ 10:51

Reply

Mmmm servesc si eu ca imi place…

Buburuza Bubu

decembrie 28, 2012 @ 19:13

Reply

Cu siguranta DELICIOS!

Adriana

decembrie 28, 2012 @ 20:08

Reply

Bun, bun. De trecut pe listă!

Dohotariu-Avram Alina

decembrie 28, 2012 @ 21:59

Reply

Bun, bun, tare bun!

adnia

decembrie 29, 2012 @ 08:06

Reply

Haplea, m-ai nimerit cu tortul asta…ca si eu mi-a dependenta de dulciuri!

hapleablog

decembrie 29, 2012 @ 18:11

Reply

Si noua ne-a placut acest tort!

fantezie in bucatarie

decembrie 29, 2012 @ 08:42

Reply

delicios acest tort si crema e pe placul meu!!like,like!!

hapleablog

decembrie 29, 2012 @ 18:11

Reply

Multumesc frumos!

FELIS

decembrie 29, 2012 @ 10:28

Reply

La multi ani!.. Un An Nou mai bun, cu sanatate si cat mai multe realizari!

hapleablog

decembrie 29, 2012 @ 18:13

Reply

La multi ani!!!

Any

decembrie 29, 2012 @ 13:17

Reply

Un tort foarte bun, felicitari mai ales pentru prezentarea pas cu pas la cre eu personal tin foarte mult atunci cand prezint retetele. Bravo!
Sarbatori fericite, sanatate, un an nou mai bun din toate punctele de vedere, pace si lumina.
Numai bine!

hapleablog

decembrie 29, 2012 @ 18:10

Reply

Multumesc frumos Any pentru aprecieri!Un an nou plin de impliniri si bucurii!

Laura Adamache

decembrie 29, 2012 @ 18:50

Reply

Cat de bine arata tortul tau!! Iti doresc un 2013 plin de sanatate, fericire si multa sanatate!

hapleablog

decembrie 29, 2012 @ 21:38

Reply

Multumesc pentru urari. Toate cele bune sa se adune in 2013. Sa ai un an minunat.

Cristina

decembrie 30, 2012 @ 15:26

Reply

Sa iti aduca 2013 tot ce iti doresti! La multi ani!

mandala

decembrie 31, 2012 @ 05:09

Reply

LA MULTI ANI !!!

DiaMar bucataria galbena

decembrie 31, 2012 @ 07:37

Reply

LA MULTI ANI 2013!
Tortul este super!

Adriana

decembrie 31, 2012 @ 08:07

Reply

LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

Bucate-apetisante

decembrie 31, 2012 @ 15:48

Reply

La multi ani si tie ! Numai bine!

Rita

ianuarie 1, 2013 @ 22:30

Reply

E foarte frumos tortul. Parca-i simt textura si aroma deosebita.
E foarte asemanator cu tortul meu preferat a carei reteta n-o pot publica pana cand nu-i gasesc denumirea perfecta. E prea bun ca sa nu aiba un nume pe masura. :)))
Te imbratisez cu drag.

Andana

ianuarie 7, 2013 @ 16:34

Reply

Tortul arata delicios si pare pe gustul meu. Foarte multe poze! Felicitari pentru exactitate si atentie la detalii!

Dohotariu-Avram Alina

ianuarie 7, 2013 @ 19:17

Reply

Te așteaptă un premiu la mine pe blog:).

camelia

ianuarie 28, 2013 @ 12:41

Reply

am facut si eu acest tort .foarte bun.dar,am o intrebare :Cand pui esenta de vanilie?ca nu ai mentionat. (eu am pus-o in blat)

hapleablog

ianuarie 28, 2013 @ 16:15

Reply

Asa e, nu am precizat. Scuze. Era trecuta printre ingredientele pentru blat, deci… in blat 🙂 O seara frumoasa!

Constantingabriela2012@gmail.com

decembrie 31, 2016 @ 15:32

Reply

Buna ziua daca insiropez cu coniac blatul o iesi bun?

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020