La dulciuri iar am poftit
Piesa asta va fi hit:
„Ionel, Ionelule,
Știu că-ți plac torturile,
De cacao cu creme
si cu coa-că-ze!”
Pam-pam!
INGREDIENTE pentru blat
- 4 oua
- 300 gr faina
- 240 gr zahar
- 120 ml ulei
- 300 ml apa fierbinte
- 50 gr cacao
- 240 ml iaurt
- 1 plic praf de copt
pentru crema
- 3 linguri nutella (pentru uns primul blat)
- 500 gr mascarpone
- 200 ml frisca
- 200 gr lapte condensat
- 100 gr coacaze (am folosit fructe congelate)
PLAN DE LUCRU tort cu coacaze
- Pentru prepararea blatului: amestecam apa fierbinte cu cacao pana obtinem o crema omogena.
- Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si zaharul.
- Separat in alt bol mixam la viteza mica ouale impreuna cu uleiul turnat treptat, apoi adaugam si iaurtul.
- Adaugam amestecul de cacao si omogenizam.
- Turnam acest amestec peste cel de faina si omogenizam cu ajutorul unui tel.
- Impartim in doua compozitia si coacem de doua ori in forma de tort cu peretii detasabili ( diametru de 24 cm), acoperita pe fund cu hartie de copt
- Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 20-25 minute, pana trece testul scobitorii.
Pregatim crema. Mixam sau amestecam cu o paleta mascarponele impreuna cu laptele condensat. Apoi tot cu o paleta omogenizam usor frisca batuta. - In jumatate din crema amestecam coacazele (sau alte fructe de padure, pe care le-am lasat la dezghetat). Cealalta jumatate de crema ramane pentru imbracat tortul.
- Asamblam tortul. Punem o foaie de blat, o ungem cu nutella. Apoi adaugam crema cu coacaze. Adaugam celalalt blat si imbracam in crema ramasa. Ornam dupa plac.
- Pofta buna la tort cu coacaze!
Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti care ofera multiple beneficii pentru sanatate. Aceste fructe de padure mici, rotunde, dispuse in ciorchine, sunt surse excelente de vitamine esentiale si minerale.
Sarace in grasimi si calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Continutul important de fibre regleaza digestia si trateaza constipatia sau alte probleme digestive. Rosii sau negre, coacazele ar trebui sa se regaseasca frecvent intr-o dieta echilibrata, a scris sfatulmedicului.ro.
Laura Din
ianuarie 6, 2016 @ 13:52
mmm…. delicios!