Am ceva a vă-ntreba …
Curiozitate minoră…
Nu vă vine a mânca
Prăjituri la orice oră?
INGREDIENTE
- 22 piscoturi savoiardi
- o cutie Philadelphia cu Milka
pentru sirop
pentru tavalit
- 50 gr nuca de cocos razuita
PLAN DE LUCRU tavalite din piscoturi si crema de branza cu ciocolata
- cea mai “solicitanta” etapa din prepararea acestui desert mega super rapid este prepararea sosului. Nimic mai simplu: punem pe foc laptele, zaharul și cacaoa.Lasam sa fiarba cateva minute, apoi luam de pe foc si adaugam untul si amestecam energic pana cand se topeste untul. Turnam sosul intr-o farfurie adanca (incapatoare ca sa putem scufunda piscoturile ) si lasam sa se racoreasca putin. Siropul trebuie sa fie cald nu fierbinte
- trecem fiecare bucata de piscot cu ambele fete prin siropul de ciocolată cald , iar apoi prin nuca de cocos, Nuca de cocos e de preferat sa fie aplicata doar pe partea care nu va intra in contact cu crema, pentru ca altfel e mai greu sa lipim crema intre ele.
- Le asezam pe un platou si le lasam sa se raceasca siropul. Unim cate doua piscoturi cu crema de branza si ciocolata la mijloc.
- Obtinem un desert care e foarte usor de preparat si care la noi a disparut foarte repede de pe farfurie. Poate fi o solutie de avarie atunci cand aveti musafiri si nu aveti prea mult timp pentru prepararea acelui ceva dulce.
Eu recunosc, am fost placut impresionat de gust si mai ales de faptul ca l-am pregatit in “doi timpi”, mai ales acum, cand stau destul de prost cu timpul liber. - Va sfatuiesc sa incercati reteta ce incredere. Ce bun este asa un senvis langa o cafeluta tare! Savurati tavalite din piscoturi si crema de branza si ciocolata!
- Pofta buna!