TARTA CU URZICI SI OUA DE PREPELITA

Urzicile contin foarte multe vitamine si inca este sezonul lor, asa ca va propunem o delicioasa tarta cu urzici si oua de prepelita.

Ce iti trebuie (poza 1):
Pentru aluat:
– 100 gr unt
– 250 gr faina
– 1 oua
– 2 linguri lapte rece
– 1 praf de sare

Pentru umplutura (poza 5)
–    300 gr urzici (le-am spalat , curatat si congelat)
–    100 gr cascaval
–    1 ceapa
–    8 oua de prepelita
–    sare

Plan de lucru:
Amestecam untul cu faina (poza 2), adaugam oul si cele 2 linguri de lapte (poza 3). Framantam pana obtinem o coca (poza 4). Lasam coca la rece pentru 30 minute.
– Intre timp calim ceapa, apoi adaugam urzicile, si le lasam pe foc pana se decongeleaza (poza 7). Le scurgem bine daca au zeama si le amestecam cu cascavalul, sare si cu 3 oua de prepelita (poza 8 ). Scoatem aluatul de la frigider si il asezam  intr-o forma de tarta unsa cu unt (poza 9). Intepam aluatul cu o furculita .
– Adaugam amestecul de urzici (poza 10), apoi spargem deasupra restul de oua de prepelita (poza 11). Bagam la cuptor pentru 30 minute, apoi servim calda sau rece (pozele 12 si 13)
Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
Pofta buna !

Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 13 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


10 Comments
Magda Adina

aprilie 8, 2012 @ 16:37

Reply

Grozava tarta !!! Eu am facut de curand o placinta cu spanac si oua de prepelita !!

Dulcegarii culinare

aprilie 8, 2012 @ 17:26

Reply

N-am mai mancat urzici de hmm nici nu mai tin minte!! Da tare imi placeau !

TeoBucatar

aprilie 8, 2012 @ 17:30

Reply

O sugestie buna si sanatoasa!

Simona

aprilie 8, 2012 @ 17:35

Reply

Abia astept sa „pun mana” pe niste urzici…
Super combinatie!

Mare Maria

aprilie 8, 2012 @ 17:43

Reply

Superba tarta!!!!!Iar prezentarea tartei este …deosebita!

naty

aprilie 9, 2012 @ 07:13

Reply

nu am preparat urzici, nu stiu ce gust au, insa la cum arata tarta as gusta un pic…de pofta 😀

Cristina

aprilie 9, 2012 @ 08:00

Reply

Arata foarte bine!

Maya

aprilie 9, 2012 @ 19:09

Reply

Tare dragalasa tarta cu iepurasul! Si delicioasa pe deasupra!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010