Mă simt ca Cristofor Columb
Când anunț victorios:
Am descoperit tarta cu porumb!
Un „tărâm” foarte gustos.
INGREDIENTE pentru aluat
- 150 gr unt
- 250 gr faina
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri de apa
- 200 gr porumb dulce (am folosit de la SunFood)
- 150 gr cascaval
- 4 oua
- 3 linguri de smantana grasa
- 100 ml smantana dulce
- masline fara samburi
- sare, piper, busuioc uscat, tarhon uscat, un praf de boia dulce
- 5 -6 rosii cherry
PLAN DE LUCRU
- Amestecam intr-un bol faina cu untul la temperatura camerei si adaugam apa pana obtinem o coca Lasam la frigider pentru 40 minute.
- Intr-un bol amestecam ouale cu smantana si condimentele, apoi adaugam porumbul dulce, maslinele si jumatate din cantitatea de cascaval
- Dupa cele 40 minute scoatem aluatul si il intindem uniform intr-un vas termorezistent uns cu unt (diametrul 26 cm) . Intepam aluatul cu o furculita, ca sa nu se umfle
- Adaugam amestecul de oua peste acest aluat Plasam rosiile cherry Bagam la cuptor pentru 30 minute la 190 grade, apoi presaram restul de cascavalsi bagam inapoi in cuptor , pana se topeste cascavalul si se rumeneste deasupra.
- Pofta buna !
adnia
iunie 21, 2014 @ 22:37
buna tarta! urmeaza si la mine pe lista 🙂
mandala
iunie 22, 2014 @ 12:15
De incercat !!!
Maria
iunie 23, 2014 @ 13:22
Super gustoasa combinatia de porumb dulce cu rosii cherry!
Sidy
mai 19, 2015 @ 13:34
Doamne ce-mi faci ! Asa de fain arata , dar…mie nu-mi place porumbul, asa ca acum rotitele se invart in capul meu, sa o fac cu altceva !
Bravo tie, minunata ideea !