Haplea multumește tuturor
Pentru alesele urări
Și vă propune un îndulcitor
În prefața altor sărbători!
INGREDIENTE
- 150gr unt
- 100gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
pentru umplutura
- 240 gr ciocolata ( cacao 55% + ciocolata cu lapte)
- 200 ml smantana pt frisca
- 2 banane
pentru caramel
- 100 ml smantana dulce (pt frisca)
- 100 gr unt
- 6 linguri zahar
PLAN DE LUCRU
- Intr-un bol, amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, oul si faina. Omogenizam pana obtinem o coca pe care o invelim in folie
- Lasam coca la frigider pentru 30 minute. Apoi intindem coca intr-un vas termorezistent (diametru 26 cm), uns cu unt. Intepam cu furculita aluatul pt a nu se umfla
- Bagam tarta la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute, pana se rumeneste.
- Lasam sa se raceasca, intre timp preparam crema.
- Topim pe bain-marie ciocolata, apoi adaugam smantana dulce si amestecam pana se omogenizeaza complet
- Acoperim tarta cu un strat de rondele de banane apoi adaugam crema de ciocolata Lasam la frigider, timp in care preparam caramelul.
- Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea orna
- Turnam caramelul peste crema de ciocolata (deja racita si intarita) apoi ornam cu bomboane M&M.
- Pofta buna!
Adina
februarie 16, 2015 @ 18:50
Te-ai dat in spectacol cu tarta asta ,ce sa mai…. ! 🙂
hapleablog
februarie 22, 2015 @ 13:50
Promit sa vin si cu alte retete de spectacol! 🙂