TABLETE DE CIOCOLATA CU LAPTE CONDENSAT SI FULGI DE COCOS

Când afară e cald foc
Și n-ai chef de cuptor deloc
Ideea de desert vine îndată:
Tablete de ciocolată.

INGREDIENTE pentru tablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos

  • 1/2 cutie lapte condesat (200 gr, am folosit de la DeLatte)
  • 100 gr ciocolata dark (am folosit de la Nestle)
  • 50 gr fulgi de cocostablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos poza 1

PLAN DE LUCRU tablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos

  1. Acest desert super mega ultra hiper s.a.m.d. rapid este delicios si recomandat si iubitorilor de ciocolata. Mai grea este asteptarea pana se intareste (caci trebuie sa stea la frigider cateva ore). In rest, e reteta perfecta daca nu vrem sa pierdem mult timp in bucatarie.
  2. In ultima vreme din cauza caldurii, am preferat retete simple, pe cat posibil fara coacere. Acestea fiind spuse, sa ne concentram pe reteta noastra.
  3. Rupem ciocolata in bucati mai mici. Punem laptele condesat pe foc, il lasam sa se incalzeasca bine – cateva secunde, tablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos poza 2apoi luam de pe foc si adaugam bucatile de ciocolata. Amestecam energic cu o paleta de silicon pana se dizolva complet ciocolata. tablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos poza 3Adaugam fulgii de nuca de cocos si incorporam tot cu spatula.tablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos poza 4
  4. Intr-un vas de dimensiuni relativ mici (am folosit 15×25 cm), uns bine cu unt sau tapetat cu alimentara (am folosit varianta a doua) turnam ciocolata. Acoperim apoi cu un strat de nuca de cocos. tablete de ciocolata cu lapte condensat si fulgi de cocos poza 5Lasam la racit minim 2 ore. Verificam sa se fie intarita ciocolata. Eu am lasat peste noapte la frigider si am servit a doua zi, langa revigoranta cafea de dimineata! Gusturile s-au imbinat perfect!
  5. Este absolut delicioooasa.Te lingi pe degete. Un singur defect am gasit acestei retete. Cantitatea prea mica. Data viitoare o sa dublez cantitatile!
  6. Pofta buna! tablete de ciocolata

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020