Nu vrem sa neglijam postul si cu atat mai putin pe cei care reusesc sa il tina. Pentru ei si nu numai, recomandam urmatoarea reteta.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 250 gr linte rosie
– 2 morcovi
– 3 cepe mici
-1 lingura bulion
-4-5 catei de usturoi
-50 ml ulei de masline
– delikat, paprika si cimbru
Plan de lucru:
– spalam lintea, apoi o punem intr-un vas sa fiarba 5 minute (poza 2). Intre timp curatam si tocam marunt morcovul, ceapa si usturoiul (poza 4). Scurgem lintea de apa in care a fiert (poza 3)
– Punem lintea la fiert in 1 ½ lintru de apa. Adaugam si legumele si condimentele, apoi mai lasam la fiert inca 30-40 minute.
Cu ajutorul unui mixer vertical sau a unui blender pasam supa.
– Pofta mare! (poza 6 )
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Dulcegarii culinare
martie 2, 2012 @ 17:52
Moama ce-mi place supa asta crema! da telina, unde e telina? 😉
Te invit cu drag la un concurs !
hapleablog
martie 2, 2012 @ 18:31
Fara telina la aceasta supa crema.Deliciooooooasa.
zilahi adela
martie 2, 2012 @ 19:36
O incerc saptamana ce vine, am zis sa tin macar miercurea si vineri, tot postul nu reusesc 🙂
Simona
martie 3, 2012 @ 16:14
N-am mai facut de foarte mult timp… Si eu am o reteta aproape identifica, deci… pot spune doar atat.. DELICIOASA!
Magda Adina
martie 5, 2012 @ 11:39
Cred ca e grozava supica ta !!!