Inainte sa purcedem la prepararea acestei retete, este bine sa cunoastem cateva din beneficiile aduse de porumb pentru organism:
– reduce riscul aparitiilor bolilor de inima
– inlesneste trecerea oxigenului in sange
– ofera energie
– combate stresul
– scade nivelul colesterolului
– ajuta memoria
– previne cancerul la plamani
– combate problemele de vedere.
Porumbul isi pastreaza 60% din proprietati si dupa fierbere. Deci….
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 cutie de porumb
– 500 ml supa clara de pui
– 1 lingura de amidon de porumb
– 1 ou
– sare, piper
Plan de lucru:
– jumatate din porumb ia drumul blender-ului (poza 2). Mixam pana obtinem o pasta (poza 3)
– punem la fiert supa de pui cu porumbul pasat si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca adaugam restul de porumb (poza 4) si amidonul care a fost diluat in 3 linguri de apa rece.
-mai lasam la fiert pana cand capata o conistenta mai groasa si spre final adaugam oul batut (poza 5)
– Pofta mare! (poza 6)
Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 2 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Emily
ianuarie 10, 2012 @ 20:34
super delicioasa supa aceasta, mai ales ca eu ador porumbul 🙂
Dulcegarii culinare
ianuarie 10, 2012 @ 21:35
Si noua ne place porumbul sub orice forma ! Delicioasa supica!
Miha
ianuarie 11, 2012 @ 10:45
Delicioasa supa ai facut! 😉
Simona
ianuarie 11, 2012 @ 15:34
Sunt toare curioasa de ce gust are… Arata foarte bine!
Alexandrina
ianuarie 12, 2012 @ 10:18
Delicioasa supa, ma tenteaza!
Mare Maria
ianuarie 12, 2012 @ 17:51
Sincer la supa de porumb nu m-am gandit dar, merita incercat(numai cate beneficii are). Nu poate fi decat delicioasa. Pupici:x
Roland Szentivanyi
martie 14, 2013 @ 16:30
Reteta este, intr-adevar rematcabila, atat prin simplitate, cat si prin gust- Eu o folosesc de multi ani, cu o singura diferenta: o servesc cu rondele de bagheta taiate oblic, prajite (in toaster sau cuptor) si frecate cu usturoi Apoi le pun intr-o tava, le presar cu cascaval ras si pun tava inapoi in cuptor, pana se topeste cascavalul. Mai nou, pentru aceasta din urma operatie, folosesc o lampa cu gaz, din cele folosite de instalatori (asta nu e gluma, am vazut si eu metoda in State si am preluat-o!)
hapleablog
martie 14, 2013 @ 18:02
Multumesc frumos de vizita! Si noua ne-a placut tare mult aceasta supa!