Este suficient sa luati o inghitura din sufeul de cartofi si nu va veti mai putea opri.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg cartofi
– 200 grame cascaval
– 50 gr parmezan
– 3 oua
– 400 gr smantana
– 300 bacon
-piper alb, un praf de sare pt batutul albusurilor
-unt pentru uns tava
Plan de lucru:
– Punem la fiert cartofii ca pentru piure.Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu smantana.(poza 2)
-Taiem marunt baconul apoi il calim (pozele 3 si 4). Zdrobim cartofii fierti ca pentru un piure, condimentam dupa gust (poza 5).Batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 6).
-Incorporam baconul cu piureul (poza 7)
– Adaugam si amestecul de smantana si galbenusuri (poza 8), apoi presaram si jumatate din cascavalul razuit, plus parmezanul (poza 9).
– Incorporam usor albusurile spuma, cu o lingura de lemn (poza 10)
– Intr-un vas de yena, uns cu unt, turnam compozitia obtinuta, iar deasupra presaram cascavalul ramas (poza 11). Bagam la cuptor pt aproximativ 40 minute (pozele 12 si 13)
-Pofta buna (poza 14).
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Florina
octombrie 25, 2011 @ 22:01
Mmm…
Dulcegarii culinare
octombrie 25, 2011 @ 23:26
Un deliciu, nu-i asa? Pune si tu pozele mai mari, sa balesc ca lumea 😉
Lia
octombrie 26, 2011 @ 05:40
Da,da ,nu fii zgarcit cu pozele !!!! 🙂
cat’s kitchen
octombrie 26, 2011 @ 06:30
la cum arata 😉 sigur nu te mai poti opri !!!!!!!
Alice
octombrie 26, 2011 @ 06:47
ti-a iesit fenomenal…si vb lui Anto…baga si tu poze mai mari, nu fi zhgarcit :)))
Miha
octombrie 26, 2011 @ 10:51
Tare bun…si noua ne place mult…;)
maya
octombrie 27, 2011 @ 15:26
Foarte bine arata! Si chiar baga foto mai mari!
FLORY
octombrie 28, 2011 @ 05:04
Cu siguranta delicioooos!