SUFLEU DE BROCCOLI

Recapitulam despre broccoli: este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C si este bogata in fier si potasiu. Are un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge bacteria vinovata pentru aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 buchet de broccoli
– 100 grame cascaval
– 3 linguri de parmezan
– 4 oua
-3 linguri smantana
– 3 linguri faina
-piper alb, sare, un praf de sare pt batutul albusurilor
-unt pentru uns tava

Plan de lucru:
– Spalam broccoli, apoi il desfacem in buchetele. Il punem la fiert pentru circa 5 minute (poza 2).
– Intre timp separam albusurile de galbenusuri. In bolul cu galbenusuri adaugam cascavalul, parmezanul, faina, smantana, sare, piper dupa gust. Le amestecam (poza 3). Albusurile le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma batoasa (poza 4).
-Broccoli-ul il lasam la racit si la scurs, apoi il presam cu o furculita. Il adaugam peste amestecul de galbenusuri (poza 5) si omogenizam (poza 6).
-Peste acest amestec, incorporam usor albusurile spuma, cu o paleta de lemn/silicon/ plastic (poza 7)
– Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, turnam compozitia obtinuta (poza 8 ). Bagam la cuptor pt aproximativ 40 minute (poza 9), pana se rumeneste frumos deasupra.
-Pofta buna (poza 10).

Timp de preparare: 60 minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


15 Comments
Cristina

septembrie 11, 2012 @ 06:35

Reply

Cu broccoli este super sanatos!

strumfa bucatareste

septembrie 11, 2012 @ 07:58

Reply

Eu militez pt sufleuri, se fac destul de repede, sunt gustoase, satioase si bune de luat si la pachet. Si eu folosesc brocoli, conopida, spanac etc la sufleuri, sunt foarte bune si printre preferate.

Laura Nechita

septembrie 11, 2012 @ 12:00

Reply

Oau, cum arata, te imbie sa musti dintr-o bucata ! excelenta alegere!

Simona

septembrie 11, 2012 @ 15:37

Reply

Ce bun trebuie sa fie…

adnia

septembrie 11, 2012 @ 19:03

Reply

arata fenomenal…poate asa ii conving si pe baietii mei sa consume broccoli!

adela zilahi

septembrie 11, 2012 @ 19:06

Reply

Imi place cum arata, am sa incerc si eu!

Adina

septembrie 11, 2012 @ 20:11

Reply

Sunt sigura ca este bun ;salvez reteta !:)
Aspect de 5*****!

Top cuisine avec Lavi

septembrie 12, 2012 @ 06:06

Reply

Ce bine arata! Vreau sa incerc si eu aceasta varianta!

Ionel

septembrie 12, 2012 @ 12:25

Reply

Arata asa de bine incat am crezut prima data ca este vorba de musaca,felicitari mi-ai facut pofta!

Maya

septembrie 12, 2012 @ 20:08

Reply

Mmmm, delicios!

70gabi40

septembrie 13, 2012 @ 18:11

Reply

Bun si plin de vitamine!

Alexandra

septembrie 17, 2012 @ 05:05

Reply

Cu siguranta copiii mei vor indragii acest sufleu !!!

Lumi

ianuarie 8, 2013 @ 17:47

Reply

la ce temperatura se coace?

hapleablog

ianuarie 8, 2013 @ 17:53

Reply

La 180 grade.

liliana burtescu

ianuarie 17, 2013 @ 23:12

Reply

excelenta reteta !!!!! din toate punctele de vedere ! usor de gatit, sanatoasa, gustoasa, aratoasa. Da, la 180 de grade.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020