Recapitulam despre broccoli: este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C si este bogata in fier si potasiu. Are un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge bacteria vinovata pentru aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 buchet de broccoli
– 100 grame cascaval
– 3 linguri de parmezan
– 4 oua
-3 linguri smantana
– 3 linguri faina
-piper alb, sare, un praf de sare pt batutul albusurilor
-unt pentru uns tava
Plan de lucru:
– Spalam broccoli, apoi il desfacem in buchetele. Il punem la fiert pentru circa 5 minute (poza 2).
– Intre timp separam albusurile de galbenusuri. In bolul cu galbenusuri adaugam cascavalul, parmezanul, faina, smantana, sare, piper dupa gust. Le amestecam (poza 3). Albusurile le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma batoasa (poza 4).
-Broccoli-ul il lasam la racit si la scurs, apoi il presam cu o furculita. Il adaugam peste amestecul de galbenusuri (poza 5) si omogenizam (poza 6).
-Peste acest amestec, incorporam usor albusurile spuma, cu o paleta de lemn/silicon/ plastic (poza 7)
– Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, turnam compozitia obtinuta (poza 8 ). Bagam la cuptor pt aproximativ 40 minute (poza 9), pana se rumeneste frumos deasupra.
-Pofta buna (poza 10).
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Cristina
septembrie 11, 2012 @ 06:35
Cu broccoli este super sanatos!
strumfa bucatareste
septembrie 11, 2012 @ 07:58
Eu militez pt sufleuri, se fac destul de repede, sunt gustoase, satioase si bune de luat si la pachet. Si eu folosesc brocoli, conopida, spanac etc la sufleuri, sunt foarte bune si printre preferate.
Laura Nechita
septembrie 11, 2012 @ 12:00
Oau, cum arata, te imbie sa musti dintr-o bucata ! excelenta alegere!
Simona
septembrie 11, 2012 @ 15:37
Ce bun trebuie sa fie…
adnia
septembrie 11, 2012 @ 19:03
arata fenomenal…poate asa ii conving si pe baietii mei sa consume broccoli!
adela zilahi
septembrie 11, 2012 @ 19:06
Imi place cum arata, am sa incerc si eu!
Adina
septembrie 11, 2012 @ 20:11
Sunt sigura ca este bun ;salvez reteta !:)
Aspect de 5*****!
Top cuisine avec Lavi
septembrie 12, 2012 @ 06:06
Ce bine arata! Vreau sa incerc si eu aceasta varianta!
Ionel
septembrie 12, 2012 @ 12:25
Arata asa de bine incat am crezut prima data ca este vorba de musaca,felicitari mi-ai facut pofta!
Maya
septembrie 12, 2012 @ 20:08
Mmmm, delicios!
70gabi40
septembrie 13, 2012 @ 18:11
Bun si plin de vitamine!
Alexandra
septembrie 17, 2012 @ 05:05
Cu siguranta copiii mei vor indragii acest sufleu !!!
Lumi
ianuarie 8, 2013 @ 17:47
la ce temperatura se coace?
hapleablog
ianuarie 8, 2013 @ 17:53
La 180 grade.
liliana burtescu
ianuarie 17, 2013 @ 23:12
excelenta reteta !!!!! din toate punctele de vedere ! usor de gatit, sanatoasa, gustoasa, aratoasa. Da, la 180 de grade.