SPANAC CU NAUT SI LAPTE DE COCOS

Popeye Marinarul sigur a știut
Ce bun este spanacul cu năut.
Și era de cinci ori mai forțos
Când îl fierbea în lapte de cocos.

INGREDIENTE

  • 800 gr spanac congelat
  • 400 gr naur (am folosit de la SunFood)
  • 180 ml lapte de cocos
  • o ceapa medie
  • sare, piper

spanac cu naut si lapte de cocos poza 1

PLAN DE LUCRU spanac cu naut

  • calim in ulei de masline ceapa tocata maruntspanac cu naut si lapte de cocos poza 2
  • adaugam spanacul congelat. Punem capacul si lasam pe flacara medie pana gheata se topeste total si spanacul incepe sa fiarbaspanac cu naut si lapte de cocos poza 3
  • adaugam laptele de cocos si lasam sa fiarba pana scade (aproximativ 20 de minute)spanac cu naut si lapte de cocos poza 4
  • adaugam nautul scurs. Mai lasam spanac cu naut doua-trei minute pe foc iute amestecand energicspanac cu naut si lapte de cocos poza 5 spanac cu naut si lapte de cocos poza 6
  • pofta bunaspanac cu naut si lapte de cocos poza 7

Preparatele din frunze de spanac contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia.
De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.
Studii recente arată că spanacul este recomandat gravidelor, contribuind la buna dezvoltare a fătului. Potrivit aceloraşi studii, spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sânge, a inimii şi a ochilor.


2 Comments
coco

septembrie 9, 2015 @ 02:10

Reply

cred ca este o combinatie reusita! nu le-am incercat decat separat!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020